Labdarúgás

2023.08.28. 11:55

Ajándékba adta a DVSC a győzelmet az MTK-nak – fotókkal, videóval

Baranyai Nimród és Bárany Donát szerint is hiányzott a plusz a Loki játékából vasárnap délután.

Molnár Szilárd

Bárány Donát szerezte a DVSC egyetlen gólját

Forrás: Czinege Melinda

Váratlan, 3–1-es vereséget szenvedett a DVSC hazai pályán az MTK-tól vasárnap délután. A Dorian Babunszkit nélkülöző piros-fehérek Bárány Donát 7. percben szerzett góljával kerültek előnybe, ám a fővárosiak Bobál (10. perc) és Bognár (13. perc) találataival villámgyorsan fordítottak. 

Szünetben kettőt is cserélt Szrdjan Blagojevics vezetőedző, de továbbra is meddő volt a fásultnak tűnő Debrecen mezőnyfölénye, a volt lokista Németh 63. minutumban szerzett gólja pedig végleg eldöntötte a találkozót.

Egy ideig a közönség is türelmesen szemlélte a gyötrődést, de idővel felhangzott az Ébresztő!, Ébresztő! rigmus, de sem ez, sem a biztatás nem tudta kizökkenteni az apátiából a DVSC-t, így megérdemelten győzött a helyzeteivel jól sáfárkodó MTK.

Nehéz helyzetbe hozták magukat

A debreceniek saját nevelésű jobbhátvédje, Baranyai Nimród kezdőként 45 percet játszott, ám a szünetben Alekszandrosz Kiziridisszel együtt a taktikai változtatások „áldozatává” vált – az addig balhátvédben játszó Kusnyír Erik vette át a pozícióját, míg a görög szélsőt Bódi Ádám váltotta.
A Nimi becenévre hallgató védő a Haonnak elmondta, saját magukat verték meg vasárnap délután. – Annak ellenére, hogy már az elején volt két-három könnyen eladott labdánk, sikerült megszerezni a vezetést egy szép akcióból. 

Sajnos ezt követően többször is nagyot hibáztunk, gyakorlatilag ajándékba adtuk a gólokat a fővárosiaknak, így saját magunkat vertük meg.

A felpasszolt labdákkal nehéz helyzetbe hoztuk a társainkat, és ezekből megkontráztak minket – elevenítette fel, kiemelve, ezúttal nem volt meg az a plusz, ami a Kisvárda ellen igen, így még döntetlenre sem sikerült menteni a meccset. – Van egy-két napunk, hogy kitisztítsuk a fejeket, utána pedig a következő feladatra kell koncentrálni. Nem szabad, hogy ez a mérkőzés felemésszen minket, menni kell tovább. Sok forduló van még hátra, ugyanolyan fokuszáltan kell pályára lépni, mint az első három bajnokin – adta ki a jelszót Baranyai Nimród.

dvsc-mtk-haon-sport-hajdu-bihar-labdarugas-debreceni-vsc-loki-debrecen-barany-donat-baranyai-nimrod
Baranyai Nimród (pirosban), a DVSC jobbhátvédje nagy csatát vívott az MTK játékosaival
Forrás:  Czinege Melinda

Nem sokáig örült

Bárány Donát kezdőként 62 percet töltött a pályán, az ő szép góljával vezetett a Vasutas: Kiziridisztől kapott pompás labdát, és a vendégek kapusa mellett eltolva a játékszert a hálóba passzolt.

– Nagyon jó volt, hogy ilyen hamar betaláltam, de kevés ideig tudtam örülni neki, mert gyorsan fordított az MTK, amely utána visszaállt, és kontrákra rendezkedett be. Már az első két góljuknál is a mi labdavesztésünkből indultak meg, sajnos az egyiknél pont én voltam a ludas. A stílusunk miatt az ilyen hibák benne vannak a játékunkban, viszont ezeket kellene minimalizálni. 

A támadásainkban nem volt meg az átütőerő, meddő mezőnyfölényben voltunk, és nem volt senki, aki valami pluszt tudott volna adni a gárdának.

Nem találtuk a réseket az MTK vonalai között, és nem is kerültünk igazán nagy helyzetbe a gólon kívül – summázott Bárány Donát.

Most lesz egy-két nap nyalogatni a sebeket, de utána már a Kecskemét elleni vasárnap esti hazai bajnokira kell koncentrálni, mert ha ismét ilyen szétesően futballozik a DVSC, annak újabb pontvesztés lehet a vége.

A labdarúgó NB I. állása:
1. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 10–5 +5  10
2. Kecskeméti TE 4 3 – 1 8–3 +5  9
3. Debreceni VSC 4 3 – 1 9–5 +4  9
4. MTK Budapest 5 2 2 1 6–4 +2  8
5. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1  8
6. Újpest FC 5 2 2 1 8–9 –1  8
7. Ferencvárosi TC 3 2 – 1 12–6 +6  6
8. Paksi FC 4 1 2 1 6–8 –2  5
9. Fehérvár FC 5 1 1 3 8–10 –2  4
10. Kisvárda 5 1 1 3 4–9 –5  4
11. Zalaegerszegi TE 5 1 – 4 4–9 –5  3
12. Mezőkövesd 4 – 1 3 4–10 –6  1

A labdarúgó NB I. 5. fordulójának eredményei:
Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC 4–1
Diósgyőri VTK–Kisvárda 2–0
Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC 2–1
Debreceni VSC–MTK Budapest 1–3
Ferencvárosi TC–Paksi FC 6–1
Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry 2–0

A labdarúgó NB I. 6. fordulójának programja:
Szeptember 1., péntek
20.00: Kisvárda–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Szeptember 2., szombat
15.15: MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport+)
19.30: Paksi FC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Szeptember 3., vasárnap
14.15: Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport+)
17.15: Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
19.30: Debreceni VSC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában