Kézilabda

2023.08.15. 10:20

Sokáig partiban volt neves ellenfelével a DEAC

Mándi Norbert vezetőedző a vereség ellenére büszke a Debreceni Egyetem kézis alakulatára.

Haon.hu

A DEAC játékosai helytálltak az újabb edzőmeccsen is

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói nem sokat pihenhettek az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapata elleni szombati edzőmeccs után, mivel hétfőn már a Motor Zaporizzsja érkezett a DESOK-ba. Jelentős erőfelmérő előtt állt Mándi Norbert legénysége, ugyanis az ukrán gárda komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik, korábban a Bajnokok Ligájának volt az oszlopos tagja, idén pedig az Európa-kupában indulhat – írják a klub honlapján

Az első félidőben egyáltalán nem szeppent meg a nagynevű ellenféltől. A találkozó Radchenko és Kerezsi Ádám gólváltásával indult, aztán először a vezetést a tizedik percben vették át a hazaiak át Karnok Donát találatával (7-6). Ezt követően főleg az ukránoknak kellett futniuk az eredmény után, majd a szünet előtti időszak a Debrecennek sikerült jobban, így a pihenő során 16-14 szerepelt a kijelzőn.

Durván védekeztek

A második játékrészben szintén sokáig jól állta a sarat a Mándi-alakulat, ezt jelzi, hogy a 46. minutumban 23-23 volt az állás. A vendégek egy 3-0-s sorozattal rukkoltak elő, ennek hála az utolsó tíz percnek háromgólos fórral vághattak neki (25-28). A hátralévő időben nem jött a várt fordulat, a Motor végül 35-29-re nyert. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy az ukránok olykor elég durván védekeztek, egyszer például Bakó Ádámot állították meg kíméletlenül, a fiatal irányítónak az esett miatt vérzett az orra.

– Büszke vagyok a srácokra, mivel nagyjából ötven percig jól kézilabdáztak egy magasabb szinten álló csapat ellen, amelyben több játékos BL-tapasztalattal is rendelkezik. A végére elfáradtunk, ebből kifolyólag több hibát vétettünk védekezésben és visszarendeződésben, ezekben javulnunk kell, de támadásban ismét szép megoldásaink voltak – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

Szerdán 18.30-tól ismét pályára lép a DEAC, mely a DVTK-t látja vendégül.

A tények
Edzőmeccs
DEAC-Motor Zaporizzsja 29-35 (16-14)
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Dobos 2, Nagy-Menyhárt 1, Kerezsi 5, Kathi, Illés 2, Bakó, Kiss A., Pethő 2, Szolnoki 1, Karnok 1, Rusznák, Tóth M. 4, Fülöp, István 6, Kiss R. 5. Vezetőedző: Mándi Norbert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában