Labdarúgás

2023.07.26. 14:55

Szrdjan Blagojevics: Meg akarjuk mutatni, ott a helyünk Európában!

A DVSC trénere nagyon kemény és színvonalas csatára számít csütörtökön.

Molnár Szilárd

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

A Loki szurkolók végre tétmeccsen is láthatják kedvenceiket, ugyanis az örmény Alashkert elleni idegenbeli Európa Konferencia Liga-selejtező (EKL) első összecsapásával megkezdődik az idény a DVSC számára is. Az örmények az eredetileg kijelölt jereváni Urartu Stadion helyett a nagyjából 4000 fős befogadó képességű Abovyan City Stadionban fogadják a piros-fehéreket magyar idő szerint csütörtökön 17 órától. Jó hír a drukkerek számára, hogy az összecsapást élőben sugározza az M4 Sport televízió!

A minél jobb akklimatizáció jegyében még kedden útra kelt a Vasutas, estére rendben meg is érkeztek Jerevánba, szerda délelőtt pedig már egy átmozgató tréninget is vezényelt a szakmai stáb, hogy aztán délután már a meccs időpontjában eddzen majd a csapat a stadionban.

Készen állnak

A Haon Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt kérdezte a felkészülésről és az Alashkert elleni összecsapásról. A szerb szakember elmondta, amit elterveztek, mindent elvégeztek, szerencsére semmit sem kellett elhalasztani vagy lemondani, így a labdarúgók nagyjából ugyanannyi játékidőt kaptak a felkészülési mérkőzéseken.
– Nagyon meg vagyok elégedve minden játékos munkájával és elkötelezettségével, de ennek kell lennie az alapnak függetlenül attól, milyen helyzetben leszünk a következő szezonban. 

A csapat fejlődött a téli, törökországi edzőtábor óta, ami a labdarúgók és szakmai stáb napi munkájának az eredménye.

Fizikailag készen állunk, köszönhetően annak, hogy a játékosok jobb fizikai állapotban kezdték meg a nyári alapozást, mint a télit. De ez nem elég, fent is kell tartanunk ezt a szintet a szezon során – hívta fel a figyelmet a tréner.

Szerénynek maradni

Szrdjan Blagojevics szerint taktikai és technikai szempontból viszont még van hová fejlődnie az együttesnek. A szakember biztos benne, lesznek hullámvölgyeik, ezért a legfontosabb, hogy minden helyzetben összetartsanak. – Maradjunk olyanok, amilyenek eddig is voltunk: szerények, tiszteletteljesek, akik csakis a napi munkára koncentrálnak. 

Elégedett vagyok az igazolásokkal, próbáltuk megtalálni a legjobb megoldást, és szerintem sikerült is.

 Nem volt könnyű olyan játékosokat találni, akik illenek a csapatba és klubba, és az anyagi lehetőségeinken belül vannak. Azt hiszem, jól választottunk, nagyobb lett a verseny a csapatban. Fontos feladatunk segíteni az új futballistákat abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek az együttesbe – részletezte Blagojevics, hozzátéve, szerettek volna több magyar tehetséget is szerződtetni, de ezt a fiatalok nagyon magas ára megakadályozta.

Nehéz és intenzív meccs előtt

A szakember az Aashkert elleni párharc előtt mindenkit óvatosságra int, mondván, nem véletlenül simázta le összesítésben 7–2-re az Arsenal Tivatot az előző fordulóban.
– Mint mondtam már korábban is, a visszavágó eredménye, az idegenbeli 6–1-es győzelem, és mindkét mérkőzés képe mutatta, az Alashkert sokkal jobb csapat a montenegróinál, és ezt tiszteletben kell tartanunk! Nagyon tetszett az előretolt csatáruk és a támadó középpályásuk játéka, de a szélsőkre is figyelni kell. 

Egyértelműen a támadósor a legerősebb csapatrészük, nem kétséges, hogy egy nagyon kemény és színvonalas csata előtt állunk.

De ahogy mindig szajkózóm: lépésről-lépésre kell haladnunk. Felkészültünk az Alashkert játékából, megnéztük, kielemeztük őket. Meg kell találnunk a módját, hogy maradjunk aktívak a kezdéstől végig, bebizonyítva, hogy itt a helyünk az Európa Konferencia Ligában. Nehéz összehasonlítani a magyar és az örmény bajnokságot, így nem vállalkoznék rá, hogy megmondjam, hol végezne az Alashkert az NB I.-ben. Az biztos, egy remekül megszervezett, jó csapat, különösen elől – nyilatkozta Szrdjan Blagojevics, kiemelve, látszik, hogy mit akar játszani az örmény együttes, ami az edzőjüket és a játékosok egyéni képességeit dicséri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában