Tenisz

2023.07.29. 19:33

Nem jutott be Bondár Anna a lausanne-i tenisztorna döntőjébe

Haon.hu

Bondár Anna

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Fotó: KOVACS PETER

Bondár Anna esőszünetekkel tarkított találkozón kikapott az elődöntőben a második helyen kiemelt olasz Elisabetta Cocciarettótól a 260 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású lausanne-i salakpályás női tenisztornán szombaton, számolt be az MTI.

A világranglista 155. helyén álló Bondár és a 42.-ként rangsorolt rivális az első szettben kétszer-kétszer veszítette el adogatójátékát, a rövidítésben pedig 3-3 után Bondár sokkal jobb volt. A lendület megmaradt, egy brékkel a magyar játékos 3:0-ra ellépett, de Cocciaretto egyenlített, és a szett hajrájában brékelőnybe került, ám megint következhetett a rövidítés. Ebben Bondárnak adogatóként egy meccslabdája is volt, ám nem élt vele.

Jöhetett a harmadik felvonás, ennek első játékában Hajdúszoboszló SE sportolója elvette olasz ellenfele adogatását, amikor eső miatt beszüntették a játékot. Az órákig tartó kényszerszünet az olasznak kedvezett, aki 5:3-ra elhúzott, ám a magyar teniszező innen visszakapaszkodott és egyenlített. Cocciaretto hozta az adogatását, Bondár viszont nem, így 7:5-re a szett, és a bő háromórás mérkőzés is az olaszé lett.

Bondár - a francia Diane Parry oldalán - a páros elődöntőjében is érdekelt.

Eredmény, elődöntő:

egyes:
Elisabetta Cocciaretto (olasz, 2.)-Bondár Anna 6:7 (3-7), 7:6 (8-6), 7:5

később:

páros:
Bondár Anna, Diane Parry (magyar, francia, 3.)-Dalila Jakupovic, Danka Kovinic (szlovén, montenegrói)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában