Vizes világbajnokság

2023.07.21. 12:05

Vasárnap már medencében lesz Senánszky Petra

A DSI Debrecen kiváló úszója 50 méter gyorson az olimpiai A szintre hajt.

Haon.hu

Senánszky Petra | Forrás: NS-archív

Múlt héten pénteken elrajtolt Fukuokában a vizes világbajnokság, az elmúlt napokban több sportágban is megkezdődtek a küzdelmek. A magyar úszóválogatottat erősíti a debreceni világklasszis, a DSI Debrecen kiválósága, Senánszky Petra. Kókai Dávid tanítványa 50 és 100 gyorson áll majd rajtkőre, illetve tagja a 4×100-as női gyorsváltónak. Petra kiváló formában van, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy májusban átadta a múltnak Hosszú Katinka 2014-es országos csúcsát, 24.81-re módosítva az 50 gyors rekordját.

A debreceni sellőlány vasárnap, magyar idő szerint fél négykor kezdi meg világbajnoki szereplését, mégpedig váltóban, majd jövő héten pénteken 100 gyorson, utána vasárnap pedig 50 gyorson ugrik medencébe. Kókai Dávid úgy fogalmazott a vb előtt, hogy az 50 gyorsra koncentrálnak, főleg erre a számra készültek. A szakember szerint a középdöntőbe jutáshoz bravúr kell, ám ha sikerül, akár összejöhet az olimpiai A szint is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában