Kosárlabda

2023.07.03. 17:49

Sokat tanult az U19-es válogatott a világbajnokságon

Váradi Kornél és Ságodi Róbert szerint mindent beleadtak a srácok a debreceni tornán.

Ságodi Róbert | Forrás: Czinege Melinda

A vasárnapi helyosztókkal véget ért a debreceni U19-es fiú kosárlabda-világbajnokság. A trófeát a franciákat hosszabbításban legyőző spanyolok vihették haza, a magyar fiúk a 15. helyért játszottak Libanon ellen, azonban 73–66-os vereséget szenvedtek és végül 16. helyen végeztek a tornán.

A srácok kilenc nap leforgása alatt hét mérkőzést játszottak, amelyből az első kettőt Dél-Korea és Argentína ellen megnyerték. A további meccsek azonban vereséggel végződtek, így az utolsó lett a nemzeti együttes, de semmi ok sincsen a szégyenkezésre. Így vélekedett a vasárnapi találkozót követően a magyar válogatott edzője, Váradi Kornél is, aki portálunknak nyilatkozott.

– Hatalmas élmény volt ez a fiúknak és nekem is, rengeteget tanultunk az elmúlt kilenc nap során. Minden ellenfelünkkel partiban voltunk, ráadásul két nálunk magasabban jegyzett válogatottat meg is tudtunk verni.

Remélem, hogy a játékosok az előző másfél évben és a torna alatt szerzett tapasztalataikat hasznosítani tudják majd a klubcsapataikban is – fogalmazott.

A szakember elmondta, hogy hálás a szövetségnek és Debrecennek, hogy egy ilyen világversenyt hoztak létre. Hozzátette, nagy boldogság és büszkeség számára, hogy itt lehetett tanítványaival. 

 

Váradi Kornél | Forrás: Czinege Melinda

A gárda a világ szinte minden tájáról találkozott ellenféllel a viadal során, ezért többféle stílussal szemben megmérethette magát. – A rendszerünk jó volt, a különbségeket aránylag sikerült eltüntetni. Sok összecsapáson kontrolláltuk lepattantóharcot, de fizikálisan előre kell lépnünk a jövőben, hogy bírjuk az ilyen szintű sorozatterhelést is – jegyezte meg.

Hazai környezetben

Az együttesben a DEAC Kosárlabda Akadémia három játékosa is helyet kapott: Várszegi Ádám, Hegedűs Brúnó és Ságodi Róbert. Utóbbi beszélt nekünk a vb-n szerzett élményeiről.

– Az első két mérkőzésünket megnyertük, ennek tekintetében főleg csalódásként élem meg ezt a 16. helyezést.

A legtöbb csapat ellen viszonylag szoros találkozókat játszottunk nagy terhelés mellett, és tényleg kihoztuk a maximumot magunkból, küzdöttünk az utolsó percig – fogalmazott. 

Cívisvárosi sportolóként hatalmas élmény volt a fiúknak a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, hazai közönség előtt pályára lépni. – Remek érzés volt és extra motivációt jelentett itt játszani sok szurkoló előtt, nagyon örülök neki, hogy Debrecenben volt ez a torna – mondta.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában