Küzdősport

2023.06.13. 18:24

Taroltak a Lókodi Fight Club harcosai az elmúlt időszakban

Litvák Levente és Ötvös Lóránt két szabályrendszerben is bajnoki címet szerzett az elmúlt hetekben.

Balról Ötvös Lóránt, Bonci Roland, Lókodi Attila, Litvák Levente és Lőrinczi Imre

Fotó: Lókodi Fight Club SE

Eddig remekül alakul a Lókodi Fight Club SE harcosainak szezonja, hiszen sorra érmekkel a nyakukban térnek vissza a megmérettetésekről. Portálunknak Lókodi Attila elnök beszélt a sikerekben, és verítékben gazdag időszakról. A szakember – aki maga is kiváló harcos – elmondta, mivel vegyes rendszerben edzenek, ezért Magyarországon nem könnyű megfelelően versenyeztetni a sportolóikat. – Nem volt egyszerű a felkészülés, mert hazánkban sokkal több az olyan gála, ahol állóharc van, mint az, ahol földharc is engedélyezett. Mi vegyes rendszerben edzünk, az MMA miatt földharcot is gyakorlunk, a K1 okán pedig állóharcot. Három hónappal ezelőtt aWSC szervezetnél K1-ben mutathatták meg tudásukat a tanítványaim Baján, ahol öt ezüstérmet, és Lókodi Ármin révén egy bajnoki aranyat is sikerült begyűjtenünk. Ármin két kategóriában is nevezett, a full contact 37 kg-os súlycsoportban nyert, és a másikban is döntőt vívott – elevenítette fel.

lokodi-fight-club-debecen-haon-sport-lokodi-attila-hajdu-bihar-mma-k1-kick-box-kuzdosport
Lókodi Ármin és Lókodi Attila
Forrás: Lókodi Fight Club SE

A klub harcosai a Baján megszerzett lendületet vitték tovább, az ózdi MMA-gáláról Youssef Wagdy és Lőrinczi Imre révén egy arany- és egy ezüstéremmel bővült a dicsőséglista. De nem volt megállás: szűk két hete Debrecenben rendezték a kickbox magyar utánpótlás-bajnokság döntőt, mely egyben a felnőtt korosztály első bajnoki fordulója is volt. 

Bonci Roland és Litvák Levente a juniorok között, míg Ötvös Lóránt, valamint Lőrinczi Imre a felnőttek között nem talált legyőzőre, amivel egyben kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra is. 

A legfrissebb sikereket Győrszentivánon aratta a klub szombaton: amatőr MMA-ban Litvák Levente és Ötvös Lóránt szerzett bajnoki címet.

lokodi-fight-club-debecen-haon-sport-lokodi-attila-hajdu-bihar-mma-k1-kick-box-kuzdosport
 Lőrinczi Imre, Lókodi Attila és Youssef Wagdy
Forrás: Lókodi Fight Club SE

– Az utóbbi négy hónapban három szervezet három különböző – K1, kick-box, MMA – szabályrendszerében hat bajnoki címet szereztünk, amire nagyon büszke vagyok. Évek óta dolgozok már ezekkel a fiúkkal, és kezd kijönni a kemény munka eredménye. Teljesen elégedett vagyok a magunk mögött hagyott időszakkal, komoly sorozatterhelést kapott mindenki. 

Versenyről versenyekre jártunk, mindenki a saját stílusának, technikájának megfelelően tudott küzdeni és fejlődni. 

Augusztus végén kezdődik a junior kick-box Európa-bajnokság, melyről még tárgyalunk a szövetséggel, például a kiutazásról. Ugyancsak augusztusban lesz egy profi MMA gála, ahol a tervek szerint Kálucz Martin és egy egyiptomi versenyzőm, Youssef Wagdy is ringbe lép. Szeptemberben pedig következik a WAKO, majd a WFC K1 magyar bajnokság és kupa, úgyhogy nem fogunk unatkozni – mondta el Lókodi Attila, aki különösen büszke arra, hogy a felsorolt versenyzők nála kezdték a küzdősportot, és azóta is együtt edzenek, fejlődnek. 

lokodi-fight-club-debecen-haon-sport-lokodi-attila-hajdu-bihar-mma-k1-kick-box-kuzdosport
A képen Litvák Levente, Bújdosó Botond, Lókodi Attila, Bonci Roland, Nyíri Bence, Szegletes István és Lókodi Ármin
Forrás: Lókodi Fight Club SE

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában