Labdarúgás

2023.06.17. 20:24

Montenegró-Magyarország: ez most kevés volt…

Hiába lett volna simán verhető Montenegró, a magyarok önmaguk árnyékai voltak, iksz lett a vége.

Gól nélküli döntetlenre végzett Montenegró és Magyarország válogatottja

Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A Gradski Stadionban feszült egymásnak Európa-bajnoki selejtezőn Montenegró és Magyarország válogatottja szombaton kora este. Az első percekben a hazaiak akarata érvényesült inkább, olyannyira, hogy a vezetést is majdnem megszerezték a hetedik minutumban. Jankovics jobb oldali beadását Nagy középről a lécre fejelte, nem sokon múlott. 

A DVSC játékosai, Ferenczi János és Stefan Loncsar is a padon kezdtek, előbbi ott is fejezte be, utóbbi a hajrára beállt. Közel sem volt telt ház, a magyarok viszont kihasználták a rendelkezésükre álló összes helyet, és végig buzdították a kedvenceiket. A stadionba ugyan csak ötszáz honfitársunk juthatott be, azonban Podgoricában így is buzdította még legalább ennyi, a helyszínen nyaraló szurkoló a nemzeti tizenegyünket. 

Fokozatosan átvette az irányítást Marco Rossi alakulata, a hazai támadások nem nagyon jutottak túl a félpályán. Ennek ellenére mégis többször veszélyeztetett Montenegró, a 28. percben Krsztovics Orbánba lőtt, Jovetics kaparintotta meg a lecsorgót, és a 16-os bal sarkáról a kapu túlsó felső sarka mellé lőtt. A mieink előtt is adódott egy lehetőség, Sallai nem sokkal lőtt a bal felső fölé kissé jobbról, jó húsz méterről. 

Mintha nem lett volna elég koncentrált a magyar gárda, tele voltunk helyezkedési hibával, félő volt, hogy egy rövidzárlat megbosszulja magát. Érződött, a szünetben rendet kell tenni a fejekben, mert csak egy kicsivel több kellene, és simán, esélyeshez méltón hozhatná le a meccset a fehér szerelésben játszó vendég egyesület.

Nem tudtak váltani

A szusszanó sem hozott nagy változást, nem szűrt a középpályánk. Kettős cserére szánta el magát a mieink szakmai stábja, Csoboth váltotta Sallait, Varga ment be Ádám helyett. A jobb oldalunk elég inaktív volt, Styles könnyen átjátszható volt, és folyamatosan csak balra tette a labdát. Nem okozott meglepetést, hogy Kalmár érkezett Styles cseréjeként. Telt-múlt az idő, és nem változott a játék képe, holott látszott, hogy a hazaiak fáradnak. Nem túlzás kijelenteni, mélyen tudásunk alatt játszottunk, öt perccel a vége előtt a magyar drukkerek a valószínűleg a gólokra tartogatott görög tüzeket is bevetették. 

Egyértelmű, hogy a montenegrói egy átlagos válogatott, semmi újat nem mutattak, ugyanakkor a magyarok sem tudták kihozni magukból, ami bennük van. A labdabirtoklásunk kétszer akkora volt, mint a hazaiaké, háromszor annyit passzoltunk, mégis gól nélküli döntetlen lett a vége. Mindezek ellenére értékes pontot szereztünk Montenegróban, továbbra is a második, továbbjutó helyen áll a válogatottunk a csoportjában. Folytatás kedden 20.45-től Litvánia ellen a Puskás Arénában.

A tények

Európa-bajnoki selejtező
3. forduló, G csoport
Montenegró–Magyarország 0–0 (0–0)
Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző. V: Gil Manzano (spanyol)
Montenegró:  Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), Szavicsevics (Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics ( Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai (Csoboth, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában