Négyes döntő

2023.06.09. 11:46

Debrecenben játszik a Final Fourban a DAK-DEAC női asztalitenisz-csapata

Első Extra Ligás évadában bejutott a négyes fináléba a Debreceni Asztalitenisz Klub együttese.

A DAK-DEAC női csapata | Forrás: DAK-DEAC

A DAK-DEAC női csapata a hétvégén az Extra Liga négyes döntőjében szerepel majd, aminek a Hódos Imre Sportcsarnok ad otthont. A lányok a többszörös bajnok Budaörs együttesével vív majd meg szombaton délelőtt 11 órától az elődöntőben. A megmérettetés kapcsán Horovitz Tamás a klub elnöke tájékoztatta portálunkat. – A városnak az eddigiek során nem szerepelt még asztalitenisz csapata az Extra Ligában. Csapatunk az első évadját tudja maga mögött a női élvonalban és nagy sikernek éljük meg, hogy már az első alkalommal sikerült bejutni a Final Fourba. Nagyon szoros volt a bajnokság felső háza, melyben az utolsó meccseken dőlt el, hogy melyik csapatok végeznek az 1-4 helyen. Büszkék vagyunk rá, hogy egy nagyon fiatal csapattal sikerült kivívni ezt az eredményt, főleg úgy, hogy 3 utánpótláskorú játékosunk is szerepel az együttesben – fogalmazott.

A DAK-DEAC-nak bravúrra lenne szüksége a döntőbe jutáshoz, hiszen a végős győzelemre esélyes Budaörs ellen játszanak az elődöntőben. – A Pest megyei alakulat többszörös magyar bajnok, Európa Kupa II. helyezett és szinte a magyar válogatott alkotja. A másik ágon a jó remek játékerőt képviselő, tavalyi második Budapest Erdért küzd majd meg a szintén Final Four-újonc Kiskunmajsával – mondta a szakember. Hozzátette, a realitásokat figyelembe véve a debrecenieknek a bronzérem megszerzésére lehet esélye.

A Budapest Erdért–Kiskunmajsa elődöntő szombaton 15 órától kezdődik, vasárnap pedig 11 órától lesz a bronzmeccs, a finálé pedig 15 óra 30 perctől veszi kezdetét. Horovitz Tamás bízik benne, hogy minél többen kilátogatnak majd a Hódos Imre Sportcsarnokba erre a nem mindennapi asztalitenisz eseményre.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában