Tenisz

2023.05.13. 21:18

Félbeszakadt Marozsán Fábián harmadik fordulós mérkőzése

Az eső miatt kellett abbahagyniuk a játékot a római salakpályás tenisztornán.

Egyelőre nem tudni, hogy a mérkőzés befejeződik-e szombaton

Forrás: Napló-archív

Eső miatt félbeszakadt Marozsán Fábián, a Hajdúszoboszló SE teniszezője harmadik fordulós mérkőzése a római salakpályás tenisztornán. A világranglistán 135. magyar játékos élete első 1000-es versenyén a selejtezőből került fel két győzelemmel a főtáblára, ahol a nyitókörben a francia Corentin Moutet-t (67.) búcsúztatta. A 64 között a 32. kiemelt Jiri Lehecka (39.) várt rá, a 21 éves cseh teniszező a januári Australian Openen robbant be az elitbe, ahol meglepetésre a negyeddöntőig menetelt.

Első találkozójuk a borús-esős időjárás miatt több mint hatórás késéssel és villanyfényben kezdődött, és mindketten gond nélkül hozták sorra az adogatásaikat egészen 4:4-ig. Ekkor a Hajdúszoboszló SE sportolója ütött három "outot", elbukta a szerváját, és 32 perc elteltével a szettet is.

A folytatásban a magyar válogatott teniszező nem jött zavarba, rögtön brékelt, bivalyerős nyerőkkel és remek ejtésekkel zökkentette ki Leheckát, és 6:1-gyel kiegyenlített. Az utolsó felvonásban a 23 éves Marozsán 1:1-nél ötödször is elvette a cseh adogatását, ám ekkor ismét rákezdett az eső, a játékosok az öltözőbe vonultak, és a rendezők védőponyvát húztak ki a pályára.

Egyelőre nem tudni, hogy a mérkőzés befejeződik-e szombaton. 

   

Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló a (32 közé jutásért):

Marozsán Fábián-Jiri Lehecka (cseh, 32.) 4:6, 6:1, 2:1-nél félbeszakadt

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában