Salakmotor

2023.05.12. 08:30

Magosi belekóstolt a Grand Prix világába

A debreceni salakos vasárnap hazánkat képviseli az egyéni Európa-bajnoki challenge-en.

Magosi Norbert, a SpeedWolf Debrecen versenyzője

Forrás: Boros Norbert

Nem aprózta el a szezonkezdést Magosi Norbert: a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa debütálásként a horvátországi Donji Kraljevecben vett részt a Speedway Grand Prix nyitófordulójában, majd két nap múlva a debreceni egyéni Európa-bajnoki (SEC) selejtezőben állt starthoz.

Különleges élmény

A Farkasok 48 esztendős salakszórója a horvát rendezők felajánlását követően második számú tartalékként, 18-as startszámmal vehetett részt a világ legjobb versenyzőit felvonultató viadalon. – Különleges élmény volt, bárhová néztem, világsztárt láttam. Rögtön belecsöppentem az események sodrásába, mert az SGP lengyel fotósa hosszú percekig dolgozott rajtam. A kora délutáni edzésen motorra ülhettem, s nagyon érdekes volt a szituáció, hiszen köridőket mértek a startpozíciók besorolásához. Mivel tartalék voltam, így az én időm nem számított bele a végelszámolásba, de jó volt összehasonlítani az eredményemet a legjobbakkal.

Annak ellenére, hogy összevetésben a 18. lettem, nem érzem azt, hogy annyira lassú lettem volna, mert viszonylag kevéssel maradtam el a legjobb eredménytől.

Nem tagadom, próbáltam információt gyűjteni, pár dolgot ellesni az elittől, de nem jártam sikerrel: amit a boxokban láttam, attól nem lettem okosabb, új dolgokat nem tapasztaltam. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz, a kezdés előtt eső áztatta a pályát. Ha csúszással is, de elkezdődött a verseny a sáros oválon. Tartalékként nem egyszerű becsatlakozni verseny közben egy ilyen mezőnybe, ráadásul a pálya igencsak feladta a leckét mindenkinek, ezért bevallom, nem bántam, hogy nem volt rám szükség ezen az estén – fogalmazott Magosi Norbert.

Magosi Norbert, a SpeedWolf Debrecen versenyzője
Forrás: Boros Norbert

Pedig nem ma kezdték

Viszont május elsején, Debrecenben már főversenyzőként indult Magosi az egyéni Európa-bajnoki kvalifikáción, s az öt futamából három pontot gyűjtött, amivel a 15. helyen végzett.

Milyen érzésekkel ültem be a buszomba a verseny után? Nagyon bosszús voltam. Majdhogynem a 35 éves pályafutásom alatt nem jött össze annyi technikai problémám, mint ezen a versenyen. Olyan volt az egész, mintha most kezdtük volna a szakmát. Igazából nincs is mit beszélni róla, rettenetesen el voltam keseredve a viadalt követően

– mondta a vaspapucsos.

Startokban bízva

Magosira a hét végén újabb erőpróba vár, különleges módon ismét a SEC-ben bizonyíthat a rutinos motoros. A történet egészéhez tartozik, hogy miután Debrecenben magyar résztvevő nem végzett továbbjutó helyen a nagyhalászi challenge-be, ezért hazánk a rendező jogán kapott egy szabadkártyát a viadalra. Bár a debreceni versenyen Kovács Roland egy ponttal többet gyűjtött, mint Magosi, a szervezők utóbbi indulását kérvényezték a honi szakági tanácstól, amit végül megszavazott a testület. – A múlt héten motoroztam a nyírségi pályán, azt éreztem, úgy közlekedtem, ahogy kell. Sajnos nem volt elég idő ahhoz, hogy mindkét motoromat beállítsuk, de remélem, nem lesz szükség a második versenygépemre. A mezőny magasan jegyzett versenyzőkből áll, akik ráadásul már számos viadalon álltak starthoz idén, míg nekem igazából ez lesz a második megmérettetésem. Abban bízhatok, hogy egy-egy jó starttal meg tudom lepni a riválisaimat. Őszintén szólva, minden egyes megszerzett pontot ajándéknak tekintek majd – vélekedett a debreceni salakszóró.

A vasárnap 14.30-tól kezdődő challenge-ből az első öt helyezett jut a SEC négyfordulós döntőjébe.

BN

Startlista

1. Andreas Lyager (Dánia)

2. Antti Vuolas (Finnország)

3. Michael Jepsen Jensen (Dánia)

4. Mads Hansen (Dánia)

5. Grzegorz Zengota (Lengyelország)

6. Timo Lahti (Finnország)

7. Andzejs Lebedevs (Lettország)

8. Jan Kvěch (Csehország)

9. Magosi Norbert (Magyarország)

10. Frederik Jakobsen (Dánia)

11. Jacob Thorssell (Svédország)

12. Kacper Woryna (Lengyelország)

13. Dimitri Bergé (Franciaország)

14. Martin Smolinski (Németország)

15. Szymon Woźniak (Lengyelország)

16. Antonio Lindbäck (Svédország)

Tartalékok

17. Niels K. Iversen (Dánia)

18. Bárány Márk (Magyarország)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában