Kosárlabda

2023.05.10. 13:26

Andjelko Mandics: Pénteken hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot

A DEAC együttese megfordította a párharcot a hűség városában.

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata kedden Sopronba látogatott, ahol az 5-8. helyért vívta a harmadik mérkőzését a Győr-Moson-Sopron vármegyeiek vendégeként. A találkozó vendég szempontból indulhatott volna jobban is, hiszen az első 10 perc végén a hazaiak vezettek, majd a másodikban Drenovac vezérletével fordítottak a fekete-fehérek. A nagyszünetet követően is igyekezte ráerőltetni akaratát Andjelko Mandics gárdája vendéglátójára, ismét egy sikeres etapot zárhattak a hajdúságiak. A záró felvonásban még sikerült közelednie a hazaiaknak, de Drenovac a legjobbkor szerezte meg a harmadik hárompontosát, így a lényegi kérdéseket lezárta, megszerezve ezzel a DEAC győzelmét (70–75). 

Küzdelemből jeles 

A lefújást követően a cívisvárosiak trénere, Andjelko Mandics értékelte a látottakat. – Úgy érzem, amelyik együttes jobban akarta a győzelmet, az nyert. Ezen a találkozón végre sikerült javítanunk a lepattanók megszerzésében, ez talán annak is volt köszönhető, hogy jó erőben voltak a srácok. 

Remekül védekeztünk, de kívülről így is jobban kellett volna dobnunk. Mindkét gárdánál voltak hiányzók, a szűkebb rotációk miatt sok hibával játszottak a felek. A küzdeni akarásra ma nem lehet panaszom, a srácok mentek előre becsülettel, a kulcs pedig az volt, hogy kihasználva az ellenfelünk gyengeségeit a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobtunk.

Pénteken hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot. Remélhetőleg sokan ki fognak látogatni az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, s közösen vívhatjuk ki a sikert – értékelt a vezetőedző. 

Stabilan védekeztek 

Hatalmas lélektani erőről tett tanúbizonyságot a DEAC alakulata, hiszen a FALCO elleni 3–0-s párharcot követően – amelyen egyébként helyenként jól kosárlabdázott a debreceni csapat –, a Sopron elleni meccsek első összecsapását is elveszítette. Nem volt tehát egyszerű feladata Neuwirthéknak, de múlt héten hazai környezetben sikerült kiegyenlíteni, kedden pedig megfordítani az állást. A fekete-fehérek játékosa, Kenéz Csaba szerint végig koncentráltak voltak. – Nem játszottunk igazán jól, ennek ellenére a különbséget mindenképpen az jelentette, hogy nem engedtünk ki, végig koncentráltak tudtunk maradni és fókuszálni minden másodpercben.

 Sajnos sok helyzetet hagytunk ki, ám folyamatosan jól és agresszíven védekeztünk.

Minden labdáért megküzdöttünk, úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk – nyilatkozta a kosárlabdázó. 

A DEAC–Sopron párharc negyedik találkozóját pénteken 18 órától rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában