Kosárlabda

2023.05.23. 12:48

Jó kezekben van a DEAC Mandics irányítása alatt

Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője szerint elfogadható a megszerzett hatodik helyük.

Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője sosem elégedett, de azért látja a pozitívumokat

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Véget ért az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2022/23-as idénye a DEAC számára múlt pénteken. A debreceniek a hatodik pozícióban zártak, ez lett az együttes második legeredményesebb szezonja. Pedig az év során edzőváltáson is átesett a gárda, Andjelko Mandics váltotta a kispadon David Dedeket. A közel sem zökkentőmentes pontvadászatot Becsky István szakosztályvezető értékelte lapunknak.

Indokolt volt a váltás

– Nehéz szezonon vagyunk túl! A bajnokság első fele közel sem úgy alakult, ahogy azt terveztük, nem jöttek az eredmények, emellett pedig betegségek és sérülések hátráltatták a csapatot. Mindazonáltal ez nem lehet mentség, mert ez más egyletek esetében is igaz lehet. 

Egyértelműen indokolt volt az edzőváltás, talán hamarabb is meghozhattuk volna ezt a döntést. Látszott, hogy Andjelko Mandics tudja, mit csinál, jó kezekben volt irányítása alatt a gárda, emellett pedig Govens érkezése is nagy erősítést jelentett. Az idő azonban arra már rövid volt, hogy csodát tegyünk.

A Falco ellen már kiütközött, hogy hosszabb a kispadjuk, az egyik legjobb egyletről beszélünk, mely nem véletlen van ott a bajnoki döntőben. Ezzel együtt a Sopron elleni párharc alatt látszott, hogy van tartása a társaságunknak, ami dicsérendő. A fiatalok számára hatalmas előrelépés volt ez a szezon, amellett, hogy megnyerték az U20-as bajnokságot és a MEFOB-ot is, a felnőttek között is megállták a helyüket. Kezd beérni a munka, folyamatosan tudjuk az ifjabb generáció tagjait beépíteni az NB I.-es csapatba. Én sosem vagyok teljesen elégedett, azonban azt mondhatom, a megszerzett hatodik helyünk elfogadható, emellett pedig sok pozitívumot lehet még kiemelni az idényből. Az egyik ilyen, hogy a szurkolóink végig kitartottak mellettünk, mindig számíthatunk rájuk, ami fontos része a debreceni kosárlabdának – összegzett Becsky István.

Az már korábban kiderült, hogy meghatározó emberek távoznak a DEAC-tól, Polyák László, Tóth Ádám és Balázsi Soma is máshol folytatja. A klub vezetése már korábban hosszabbított Andjelko Mandics vezetőedzővel, sikerült megállapodniuk Mócsán Bálinttal, az U19-es világbajnokságra készülő akadémistákkal, és Djordje Drenovac-cal is.

– Folyamatosan tárgyalunk azokkal a kosarasokkal, akiket szeretnénk, ha maradnának, azon vagyunk, hogy a lehető legjobb keretet tudjuk kialakítani a következő szezonra, az előttünk álló egy-két hónapban több bejelentés is várható – fogalmazott a szakember.

A DEAC hétfőn este megtartotta évzáró vacsoráját, keddtől pedig szabadjára engedték a játékosokat, akik az alapozás megkezdéséig egyéni feladatokat kaptak „házinak”. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában