Labdarúgás

2023.04.02. 20:54

Nincs győzelem Kevin nélkül: a támadó duplájával és gólpasszával verte a Loki a Vasast

Szép gólokkal szolgálta ki a közönségét a Vasutas.

Varga Kevin volt a Debrecen nyerő embere

Forrás: Kiss Annamarie

Varga Kevin duplájával, valamint Antonio Mance szépségdíjas találatával 3–1-reverte a Vasast a DVSC az NB I. 25. fordulójának zárómeccsén a Nagyerdei Stadionban vasárnap este.

A meccskeretet böngészve a Loki-drukkerek örömmel konstatálhatták, hogy Szrdjan Blagojevics a kezdőbe jelölte a sérüléséből visszatért Kusnyír Eriket, de ugyancsak a kezdettől a pályán volt a sárga lapos eltiltását letöltő Dusan Lagator, valamint a tavasszal kevesebb lehetőséget kapó Olekszandr Romancsuk. A padon már helyet foglalhatott a szintúgy sérülésből visszatérő Megyeri Balázs. Ellenben Dorian Babunszki nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, az északmacedón válogatott támadót Mance igyekezett pótolni a kapu előtt.

A mérkőzés előtt Ferenczi Jánost köszöntötte Makray Balázs cégvezető, mivel a védő a Kecskemét elleni bajnokin játszotta a 200. élvonalbeli mérkőzését. A kezdőrúgást sajnos egy újabb gyászszünet előzte meg, a napokban elhunyt korábbi kiváló DVSC-támadó, Magyar Balázs emléke előtt tisztelegtek a jelenlévők.

A bajnoki első támadását a Vasutas vezette, de Ferenczi beadása elszállt Mance feje fölött, Szécsi Márk ballábas tekerésébe beletette a lábát az egyik vendégvédő, Varga Kevin próbálkozását pedig Uram János hárította. A lehetőséget követő szögletnél a teljesen üresen álló Mance nagy igyekezetében a saját kezére fejelte a labdát...A délutáni heves esőzés feláztatta a pályát, ami nem könnyítette meg a futballisták dolgát. A 10. percben Stefan Loncsar vett mellre egy labdát a tizenhatoson belül, és szép mozdulattal, fordulásból célozta meg  a Vasas kapuját. Mezőnyfölényben volt a Lokomotív, de Dzsudzsák Balázséknak nem volt szerencséjük a befejezésekkel, vagy célt tévesztettek vagy pedig magad Uram, ha szolgád nincsen alapon a fővárosiak hálóőre védett. Egy debreceni kapu előtti jelenetet néztek jó hosszan a VAR-szobában, de amikor már épp kezdett elfogyni a közönség türelme, csak eldöntötték, hogy nem történt semmi komoly.

A 23. percben a meccs addigi helyzetét hagyta ki a Vasas: Christian Manrique veszített labdát nagyon rossz helyen, de az abból meginduló, majd kapura lövő ex-debreceni Balogh Norbert lövését a visszafutó Lagator menteni tudta. A hazaiak mindkét szélen igyekeztek a Vasas mögé kerülni, de sok hiba csúszott az összjátékba, főleg Varga Kevin értette meg időnként nehezen magát a csapattársaival. Az egyik rosszul sikerült megmozdulása után már a füttyszó is felharsant, de volt olyan néző, aki már a csere lehetőségét is felvetette a 27-ik életévét a napokba betöltő futballistának. Romancsuk egy rosszul sikerült hazaadással a fővárosiakat hozta helyzetbe, de a szöglet szerencsére ártalmatlan volt. A nép türelme végül elfogyott, és a  kapu mögötti lelátóról felharsant a Harcoljatok, harcoljatok! rigmus.

Varga Kevin aztán a 34. percben csattaós választ adott a kritikákra: Mance engedett el egy labdát okosan Dzsudzsáknak, aki a jobb oldalon felfutó Szécsit szöktette, a támadó remekül tálalt a túloldalra, a lendületből érkező Varga pedig okosan a jobb alsóba belsőzött. 1–0!

Ilyen a szurkolói lélek, rögtön mindent megbocsátottak a drukkerek a középpályásnak.  A 39.minutumban aztán Balogh vált nevetség tárgyává: egy megpattantó labdát paskolt ki bravúrral Marko Milosevics, a lecsorgó labda óriási helyzetben találta  a hórihorgas csatárt, aki a Mir ürállomás dolgozóit örvendeztette a ballábas lövésével, a nézők a hasukat fogták a röhögéstől. Az ugyancsak egykori debreceni Kondás Elemér, a vendégek vezetőedzője kevésbé fogta fel humorosan a dolgot, hosszú másodpercekig állt széttárt karral, mert nem akart hinni a szemének. A másik kispad előtt Blagojevics is gyakran fogta fejét, mert játékosai sokszor nem azt a megoldást választották, amit szerinte a szituáció megkövetelt volna.

A hajdúságiak trénere a 44. percben aztán már diadalmasan emelte a magasba az öklét: Varga Kevin passzából Mance tekert védhetetlenül a bal felsőbe. 2–0! A szünetben kettőt cseréltek a fővárosiak, de gólt ismét a Loki szerzett: Szécsi passzát ezúttal is a legjobbkor érkező Varga Kevin küldte a hálóba a 49. percben. 3–0!

Kusnyír Erik maradt a földön az arcát fogva egy vétlen ütközés után, de szerencsére némi ápolás után tudta folytatni a játékot. Varga majdnem triplázott, de Uram János valahogy kikaparta a jobb felsőbe tartó labdát. Ekkor már nyoma sem volt az elégedetlenségnek, minden szép hazai megmozdulást tapssal jutalmazott a közönség. Varga megint közel járt a triplához, de az újabb próbálkozása ezúttal célt tévesztett. 

A 72. percben Manrique hozott össze egy teljesen felesleges büntetőt, melyet Berecz értékesített is. 3–1. A gólt cseredömping követte: a hazaiaknál érkezett a pályára Alekszandrosz Kiziridisz, Sós Bence és Meldin Dreskovics, Manrique, Szécsi és Varga helyére, ezzel párhuzamosan a Vasas kihasználta az utolsó cseréjét is. A változtatások azt is jelentették, hogy Lagator lépett fel a középpályára. A közönség kitörő örömére az utolsó tíz percre Mancét váltva Bárány Donát is szerepet kapott. A 88. percben nagy taps közepette Dzsudzsák Balázs ballagott le, akinek a helyén Bódi Ádám folytatta a hátralévő percekben. Dreskovics hagyott ki még egy óriási ziccert az utolsó pillanatokban, de az eredmény már nem változott, teljesen megérdemelten nyert a Vasutas. 

MSZ

A tények
OTP Bank Liga, 25. forduló.
DVSC-Vasas 3–1 (2–0)
Nagyerdei Stadion, 3379 néző. Vezette: Ointér (Tóth II., Kóbor)
DVSC: Milosevic – Kiusnyír, Romancsuk, Lagator, Ferenczi – Loncar, Manrique (Dreskovics, 78.) – Szécsi (Kiziridisz, , Dzsudzsák, Varga K. (Sós, 76.), – Mance (Bárány, 81.). 

Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Vasas: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Ódor, 76.) - Hidi (Sztojka, 46.), Berecz, Urblík (Hidi M., 62.) - Hinora, Balogh (Cipf, 46.), Holender (Zimonyi, 67.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gól: 1–0 Varga K. (34.), 2–0 Mance (44.), 3–0 Varga K. (49.) 3–1 Berecz (73. - tizenegyesből)
Mesterszemmel:
Srdjan Blagojevic: Fontos számunkra ez a győzelem, hiszen az előző meccseinket elveszítettük itthon, és ez nagy nyomást helyezett a csapatra. Megérdemelten nyertünk, voltak olyan pillanatok, amikor közelítettünk az ideális játékhoz. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, de a mérkőzés nagy részét kontrolláltuk. Szeretem a játékosaimat, ám ennél is tudnak jobban teljesíteni.

Kondás Elemér: Amit elterveztünk, az az elején működött, ám nem lőttük be a helyzeteinket, ellentétben a Lokival. Ez meg is határozta a mérkőzés jellegét. Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában