Súlyemelés

2023.04.16. 18:31

Kecskés Karina magyar csúcsokkal zárta az Európa-bajnokságot

Kecskés Karina 169 kilogrammot teljesítve a kilencedik helyen végzett összetettben a súlyemelők jereváni Európa-bajnokságán vasárnap az 55 kilogrammosok mezőnyében.

A debreceni FISZEJ SE versenyzője, Kecskés Karina remek eredményeket produkált a súlyemelők jereváni Európa-bajnokságán

Forrás: Napló-archív

A debreceni FISZEJ SE 17 esztendős Eb-újonca - a 18 fős kategória legfiatalabbjaként - a fogásnemi sorrendben szakításban kilencedikként, lökésben pedig hetedikként zárt országos korosztályos csúcsokat felállítva.

A kontinensviadal eredményközlőjének tanúsága szerint Kecskés az első fogásnemben előbb 72, majd 74 kilóra javította saját junior magyar rekordját, amelyet 71 kilogrammal tartott, míg lökésben immár 95 kilogramm a kategória jelenlegi legjobb korosztályos eredménye. Összetettben 163 kiló volt a régi csúcsa, ezt módosította most 169-re.

Az örményországi Európa-bajnokság második magyar fellépője a hétfős válogatottból a kecskeméti Árva Cintia lesz, aki az 59 kilogrammos súlycsoportban hétfőn próbál szerencsét.

MTI


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában