Vívás

2023.04.24. 11:46

Ezüst a felnőttek között a DSI négyesétől

Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Nagy Emma és Szabó Panna remekelt Budapesten.

Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Nagy Emma és Szabó Panna

Forrás: dsidebrecen.hu

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg hétvégén a felnőtt párbajtőr csapat Magyar Kupa újabb fordulóját. Nem túlzás kijelenteni, a DSI Debrecen kvartettje a felnőttek között is letette névjegyét – olvasható a klub honlapján. A fiatalok, név szerint Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Nagy Emma és Szabó Panna remekül vívtak, csak a döntőben tudta megállítani lányokat a Vasas együttese. Nyolc egyesület párbajtőrözői vágtak neki a küzdelmeknek, a debreceniek a budapesti Ludovika SE ellen kezdtek a negyeddöntőben, és arattak 45-35-ös győzelmet. 

A legjobb négy között a MAFC következett, a DSI-s vívók nem hagytak esélyt a fővárosiaknak, hiszen tizenkilenc tus különbséggel bizonyultak jobbnak (45-26).

A másik elődöntőben jóval nehezebben vette az akadályt az angyalföldi négyes, szoros csata után verték a BHSE 2. gárdáját (44-41). A finálé egészen az ötödik asszóig szorosan alakult, ekkor 25-24-re vezetett a Vasas, amely ezt követően lépésről lépésre növelte előnyét. A kadet Európa- és világbajnok Nagy Blanka 30-38-nál kötött be, és ugyan mindent megpróbált Gábor Ágnes ellen, a 9-7-re megnyert ütközet után mégis a Vasas vívói örülhettek 45-39-es győzelmüknek. A DSI Debrecen fiataljai ezüstéremmel zártak a felnőttek között, ami több mint biztató a jelent és a jövőt illetően.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában