Kosárlabda

2023.04.01. 19:56

A győzelem és a playoff is meglett a DEAC-nak! - fotókkal

Mócsán, Drenovac és Scott repítette a debrecenieket.

Govens Darrin

Forrás: Kiss Annamarie

Kiharcolta a rájátszásba jutást a DEAC, miután 83–71-re legyőzte a Kaposvárt a Tippmix Férfi NB I. A alapszakaszának zárófordulójában.

Nem volt egyszerű helyzetben Andjelko Mandics csapata, hiszen ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a rájátszásra, nem volt elég csak a somogyiak legyőzése, kellett az is hozzá, hogy a Zalaegerszeg, Körmend duóból legalább az egyik gárda vereséget szenvedjen hazai pályán.

Az első támadását elrontották az egyetemisták, Tóth Ádám kezéből kipördült a labda, de a következő akcióból Garamvölgyi Ákos szép tempója után 3–0-ra vezetett a magyaros kezdővel felálló Debrecen. Hughes nagy zsákolása után egál (7–7) volt az állás. Mócsán Bálint duplája vetett véget egy kis pontszünetnek, de a vendégek egy triplával válaszoltak rögtön. A negyed vége előtt átvették a vezetést a dunántúliak, majd a bíró egy véleményes támadófaultot fújt be Govens-re, amivel felbőszítette a hazai kispadot. Djordje Drenovac dupláját követően 18–18-nál szusszanhattak egy kicsit az alakulatok.

Forrás: Kiss Annamarie

Drenovac büntetője, majd betörése indította a második negyedet, de ismét zárkózott a Kaposvár. Jimmie Taylor és Hughes akasztotta össze a bajuszt a palánk alatt, a sporik döntése értelmében utóbbi dobhatott kettő büntetőt. Drenovac triplája után 30–26 volt az állás, időt kért Filipovics Gordan, a somogyiak mestere. Aztán 38–30-nál ismét, mert úgy ítélte meg, nem igazán fogadták meg tanácsait tanítványai. Ez az etap az időkérésekről szólt, mert Andjelko Mandics is magához hívta fiait, miután újra ott volt a DEAC nyakán a vendégcsapat. Tóth emberrel együtt volt eredményes a palánk alatt, és a plusz egy büntetőt is értékesítette, Gáspár Mátyás remek védekezése után még próbálkozhatott egy triplával, de a labda kipördült a gyűrűből, így 43–40-nél vonultak pihenőre a felek.

Fordulás után Mócsán szemfüles labdaszerzése, majd duplája jelentette az első érdemi megmozdulást. Garamvölgyi Ákos szép trojkáját követően újra nyolc pontra (48–40) hízott a különbség, jött is a kaposvári időkérés. Tóth Ádám tett fel szépen egy duplát a palánk alól, ám nem sokkal később két büntetőt is elhibázott. A vendégek a második félidő ötödik percében szerezték az első pontjaikat, így nem volt belőle nagyobb gond. Mócsán szép tempója után Tóth újabb két kihagyott büntetője borzolta a kedélyeket. Polyák László elsüllyesztett egy szép triplát, majd leszedett egy védő lepattanót, majd Mócsán sikeres közelijét követően az addigi legnagyobb, 12 pont (57–45) volt a különbség a csapatok között. Újabb vendég időkérés, 5 somogyi pont, és már Andics mester hívta dühösen a kispadhoz a játékosait, majd magyarázott nekik intenzíven. Drenovac dobása beszédült a gyűrűbe, Polyák újabb triplát küldött a helyére, így 62–52-nél fordultak az együttesek a negyedik negyedre.

Amely nem indult jól a hazaiaknak, érkezett is a debreceni időkérés. Hatott, mert Mike Scott beszórt két triplát gyorsan, de mielőtt fellélegezhetett volna a lelkes közönség, a somogyiak is rátaláltak a jó dobóformájukra. Taylor kezéből csúszott ki a játékszer, de Scott nagyot védekezett a saját palánkja alatt, majd a helyére küldött egy újabb triplát, joggal ünnepelte a publikum. 

Forrás: Kiss Annamarie

A vége örömünnep lett, mert a Kecskemét idegenben legyőzte a Zalaegerszeget, így a rájátszásban folytatja a DEAC. Joggal szólt a vastaps a lefújás után! 

MSZ

A tények
Tippmix Férfi NB I. A, 26. forduló
DEAC–Kometa Kaposvári KK 83–71 (18–18, 25–22, 19–12, 21–19)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezették: dr. Mészáros Balázs, Ádám József, Rácz Zsolt Róbert
DEAC: Govens -, Mócsán 15/3, Neuwirth 3/3, Garamvölgyi 6/6, Tóth Á. 7. Csere: Drenovac 20/6, Scott 19/15, Taylor 7, Polyák 6/6, Gáspár M. -. Vezetőedző: Andjelko Mandics
Kaposvár: Brown 11/3, Puska B. -, Parsons 11, Gabric 11/9, Hughes 16. Csere: Hendlein 14/12, Paár 8/3, Bogdán -, Krnjajski -. Vezetőedző: Filipovics Gordan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában