Kézilabda

2023.04.09. 09:17

A második félidőben őrölte fel ellenfelét a DEAC

Két pontot hozott a húsvéti nyúl a DEAC-nak.

Forrás: deac.hu / Derencsényi István

A DEAC férfi kézilabdázói szombaton a Kecskemétet fogadták a DESOK-ban. Mándi Norbert vezetőedző sérülés miatt Hornyák Zoltánra és Balázs Sándorra sem számíthatott, de a debreceniek szerencsére megbirkóztak a rutinos húzóembereink hiányával, áll a klubhonlap beszámolójában.

Az első félidő hullámzó és kiegyenlített csatát hozott, utóbbi tényt alátámasztja, hogy egyik csapat előnye sem volt kettőnél nagyobb. A vendégek nyitott védekezéssel próbálták megnehezíteni a DEAC dolgát, de a hazaiak sűrűn megtalálták ennek az ellenszerét. Az elején Illés Tamás és Pethő Ákos volt a DEAC két gólfelelőse, utóbbi játékos értékesített hetesével 4-2-re módosult az állás a 11. percben. Pethő ezt követően sem tétlenkedett, a 15. minutumban már négy találatnál járt (6-5). Kicsit később egy tetszetős kínai figura végén Csuzi Milán köszönt be, ezzel már a Kecskemét vezetett (10-11). A szünetig eltüntette a hátrányát a Debrecen, így 14-14-ről folytatódhatott a küzdelem.

A második játékrészt elrontott büntetővel kezdte a DEAC, majd Maródi Ádám vette be az üres kaput. Többször is úgy festett, hogy megtörték a kecskemétieket, ám ők rendre felzárkóztak. 22-21 után 3-0-s sorozattal jelentkeztek az egyetemisták, ezzel pedig letették a győzelem alapját. A hátralévő időben már volt hatgólos fórjuk is, végül 32-29-re diadalmaskodtak. A legeredményesebb játékosuk Illés Tamás lett nyolc találattal, míg Pethő hétszer villant.

A DEAC pénteken a Tata otthonában vizitál.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B 24. forduló

DEAC-Kecskeméti TE Piroska szörp 32-29 (14-14)

DESOK, vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert.

A DEAC összeállítása: Boros, Maródi 1 – Mucza 3, Kiss R. 2, Bíró 3, Mórucz, Balázs, Rédei, Illés 8, Kathi, Szolnoki, Kiss A. 4 (2), Pethő 7 (2), Dobos 2, Bakó, István 2. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Hétméteresek: 6/4 ill. 3/3.

Kiállítások: 6 ill. 18 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában