Kosárlabda

2023.04.02. 12:31

DEAC: most kezdődik csak a szezon!

Becsky István büszke a csapatra a szezon második felében nyújtott produkciója miatt.

Joggal mosolyog Tóth Ádám és Jimmie Taylor, meglett a Debrecennek a felsőházi rájátszás

Forrás: Kiss Annamarie

Kiharcolta a rájátszásba  jutást a DEAC, miután 83–71-re legyőzte a Kaposvárt a Tippmix Férfi NB I. A alapszakaszának zárófordulójában szombat este. A sikerhez kellett, hogy a Kecskemét idegenben felülmúlja Zalaegerszeget, de ez semmit nem von le a Mandics-legénység érdemeiből, amely végig nagy akarattal játszott.
A mérkőzést követően Becsky István szakosztályvezető adott egy gyors értékelést portálunknak.– Nagyon boldogok vagyunk, hogy végül is sikerült a legjobb nyolcba kerülés, köszönjük a Kecskemétnek a sportszerű hozzáállást – mosolygott joggal a szakember. – Néha nekünk is lehet azért szerencsénk, de megdolgoztunk érte! Büszke vagyok a srácokra azért, amit a szezon második felébe beletettek. Mandics mester érkezésével láthatóan sokaknak megnőtt a jó értelemben vett önbizalma, és ez segített nekünk abban, hogy ide jutottunk. Bíztunk a David Dedekben is, hittük, hogy vele is sikereket tudunk elérni. Most már utólag megmondhatom, hogy én voltam az, aki egy kicsit túlzottan is bízott benne, és ez majdnem megbosszulta magát. Talán, ha öt-hat fordulóval hamarabb jön a váltás, akkor nem nyolcadikok vagyunk, hanem előrébb tartanánk, és nem az utolsó pillanatban dőlt volna el a playoff, de azt gondolom, ez így is nagy dolog – fogalmazott Becsky István, aki kérdésünkre elismerte, bár megfogadta, nem figyeli közben a többi mérkőzés eredményét, végül nem bírta ki.

deac-most-kezdodik-csak-a-szezon-kosarlabda-haon-sport-debrecen-hajdu-bihar-becsky-istvan
Becsky István
Forrás: Kiss Annamarie


– Az összecsapás előtt azt mondtam magamnak, hogy nem fogok ránézni a másik két meccsre, de nem bírtam ki. Félidőben kezdtük el figyelni, láttuk, hogy a Körmend nagy valószínűséggel behúzza otthon a bajnokiját, de szerencsére a Kecskemét egy ki-ki meccsen végül diadalmaskodott. 

Biztos, hogy a srácok kapnak egy-két nap pihenőt, hiszen a hétvégén a Magyar Kupa nyolcas döntője lesz, amiben mi sajnos nem vagyunk érdekeltek.

 A szusszanást követően aztán gőzerővel készülünk a Falco ellen. Tiszteljük őket, a regnáló bajnokról beszélünk, de biztosan nem feltartott kézzel fogunk odaállni eléjük, aztán lesz, ami lesz – mondta el a szakosztályvezető.

A találkozót utáni sajtótájékoztatón Andjelko Mandics, a debreceniek trénere hangsúlyozta, számukra még csak most kezdődik a szezon. –  Örülök, hogy nyertünk, köszönöm, a sportszerű hozzáállást a többi csapat részéről is – emelte ki. – A Kecskemét nagyban hozzájárult, hogy bejussunk a rájátszásba, de tízből megnyertünk nyolc összecsapást, tehát megtettünk mi is mindent, amit tudtunk. A fiúknak mindig mondtam, hinnünk kell magunkban, és a végén akkor visszakapunk valamit. A támadásunk rendben volt az elejétől, a védekezés az már kevésbé, a harmadik negyedben kiépített komolyabb előnyt sikerült megtartanunk, így győzelemmel zártunk. 

Nyomás alatt játszott mindkét fél, de sikerült győznünk, és a legjobb nyolc csapat közé jutnunk. 

Ahogy az öltözőben is beszéltük, most kezdődik a szezon. A Falcoval játszunk, de becsületesen kell hozzáállnunk az előttünk álló feladathoz, és meglátjuk mit hoz a folytatás – értékelt a szakember, aki megköszönte a szurkolóknak a támogatást, és reményét fejezte ki, hogy még sok győzelemmel örvendeztetik majd meg őket. 

deac-most-kezdodik-csak-a-szezon-kosarlabda-haon-sport-debrecen-hajdu-bihar-becsky-istvan
Andjelko Mandics és a DEAC megcsinálta
Forrás: Kiss Annamarie

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában