Futsal

2023.04.17. 08:54

A DEAC egy lépéssel közelebb van a bajnoki döntő felé

A Debreceni Egyetem női futsalcsapatára vasárnap vár a finálé.

Az alapszakaszban egyszer sem tudták legyőzni a tolnaiakat

Forrás: DEAC.hu

A DEAC női futsalosai vasárnap este a DESOK-ban megkezdték a Tolna elleni elődöntőt, a párharc az egyik fél második sikeréig tart – tudatta a klub közlésében. 

Quirikó Vivien tanítványai az alapszakaszban egyszer sem tudták legyőzni a tolnaiakat, két meccs 0-0-s döntetlennel zárult, legutóbb pedig Reveland Zoltán együttese 2-1-re nyert Debrecenben.

A vasárnapi meccs elején sok pontatlanság csúszott be a hajdúságiak játékába, míg a másik oldalon a kapus, Deczki Vanda is kivette a részét a támadások építéséből. Az első komolyabb lehetőséget a hetedik percben jegyezhették fel, ekkor Fülöp Diána a bal alsót vette célba, de a lövése picit pontatlan volt. Nem sokkal később Torma Lillát Nagy Noémi dolgoztatta meg, de a kapus állta a sarat. Az első félidő hajráját megnyomták, Nagy Anikó az oldalhálót találta el, aztán Gajzágó Flóra kétszer kísérletezett, ám az eredmény nem módosult.

A második játékrész első perceiben igyekeztek agresszív letámadással zavarba hozni a vetélytársukat. Sokáig megint békés mederben csordogált a találkozó, aztán a végjátékra felpörögtek az események. Deczki Horváth Viktória, Üveges Katalin és Fülöp Diána löketét is hárította. A 39. minutumban meghűlhetett a DEAC-szurkolók ereiben a vér, mivel Kiss Gréta Anett nagy helyzetben a kapufát trafálta telibe.

Mivel a rendes játékidőben nem bírtak egymással a gárdák, jöhetett a „túlóra”. Az első öt percben a debreceniek domináltak, de a lehetőségeink közül egyiket sem tudták értékesíteni.

A 46. minutumban végre megtört a jég, Horváth Viki szép szólót mutatott be, majd a bombájának az ellenszerét nem találta Deczki. A hátralévő időben öt a négy elleni játékra állt át a Tolna, ám a hátrányát nem tudta eltüntetni.

Ezzel a sikerrel megtették az első lépést a finálé felé, a párharcot jövő vasárnap a tolnaiak csarnokában zárhatják le.

NB I. elődöntő 1. mérkőzés

DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs 1-0 – hosszabbítás után

DESOK, vezette: Takács István, asszisztensek: Nedeczky Zsombor, Kovács László.

Gólszerző: Horváth V. (46.)

A DEAC összeállítása: Torma – Csepregi, Üveges, Nagy A., Gajzágó. Cserék: Tóth N., Pócsik, Fülöp, Horváth V., Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában