Kézilabda

2023.03.24. 10:31

Sokat dolgozik Hornyák Dóra azért, hogy minél előbb visszatérhessen

A DVSC balátlövőjét természetesen megviselte a sérülése, és a hosszú kihagyás, de próbál pozitívan hozzáállni a helyzethez.

Hornyák Dóra próbál pozitív maradni

Forrás: MTI-archív

Fotó: Czeglédi Zsolt

Még tavaly december 14-én, a Siófok elleni idegenbeli derbi első percében sérült meg Hornyák Dóra, a DVSC Schaeffler csapatkapitánya. A rutinos játékos bal térde mozdult el egy kitámasztásnál, és bár reménykedtek, hogy nem olyan nagy a baj, a vizsgálatok után kiderült, elszakadt a keresztszalagja. Január végén meg is műtötték, szerencsére az operáció kiválóan sikerült, azóta pedig már gőzerővel dolgozik azon, hogy a lehető leghamarabb visszanyerje régi formáját. A debreceni női kézicsapat alapembere a HAON-nak számolt be róla, hogy halad a rehabilitációja. 

– Lassan két hónapja már, hogy megműtöttek, azt mondhatom, szépen haladunk, egészen jól állunk a lábam helyreállításával. 

A hajlítások kissé nehézkesek, feszesek az izmaim, amit nem viselek jól, a gyógytornászunk szerint türelmetlen vagyok, ami végsősoron érthető, mert még sose volt ehhez hasonló sérülésem. Viszont legalább tudjuk, mi a baj, és min kell dolgozni. Már biciklizek, folyamatosan erősítjük a lábamat.

Egy hosszú folyamat lesz, mire teljesen rendbe jövök, pontosan még nem lehet tudni, mikor térhetek vissza, de ha minden jól megy, óvatosan a nyári alapozást már a többiekkel kezdhetem meg. Még négy-hat hét van addig, mire belevághatok a futással kapcsolatos feladatokba. Nem unatkozom, sok munkát fektetek bele, otthonra is kapok gyakorlatokat, amelyeket el kell végeznem – osztotta meg Dodó, aki nehezen élte meg, hogy csak kívülről nézhette a csapatát, nem tudott a pályán segíteni az elmúlt hetekben, ám így is próbálta hozzátenni a magáét. 

Azt is megtudtuk, Hornyák Dóra a Hódosba jár a különfoglalkozásokra, így sokszor találkozik a társaival, akik folyamatosan érdeklődnek, és támogatják őt. – A klubom is mellettem áll, illetve a válogatottól is gyakran keresnek, mások mellett a szövetségi kapitánnyal is szoktam beszélni, sokat jelent számomra, hogy érzem, velem vannak, és számíthatok rájuk – fogalmazott a kézis, aki a nemzeti együttesnek is a csk-ja.

Sokat segít a párja is

A klasszis kézisnek idén májusban lesz négyéves a kisfia, sejthető, hogy kisgyermekes édesanyaként, a rossz lábával otthon sem egyszerű a helyzete. – Kicsi még a fiam, nehéz volt neki megérteni, hogy most nem úgy tudok vele foglalkozni, mint korábban. Mindig mondogatta, hogy anya, gyere labdázni, anya csináljuk ezt, csináljuk azt, azonban nekem ezek a tevékenységek most feladják a leckét. Szerencsére azért ügyesen elfogadta, hogy most kicsit másabb a szituáció, emellett a párom és a nagyszülők is nagyon sokat segítenek – árulta el.

Hornyák Dóra nem titkolja, természetesen megviselték a történtek, nehéz volt elfogadnia, azonban nem rágódott sokáig, lelkileg már túltette magát rajta, úgy van vele, az élet valamiért ezt dobta neki, próbál pozitívan hozzáállni a helyzethez, és csak előre tekinteni.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában