Kézilabda

2023.03.02. 14:59

Már meg is van, ki pótolja majd Ancát a kézicsapat kapujában

Gabrijela Bartulovic érkezik a nyáron a távozó Ann-Cathrin Giegerich helyére.

A Dunaújvárostól érkezik a Loki új kapusa, Gabrijela Bartulovic

Forrás: DH-archív

A 28 éves kapus jelenleg a Dunaújvárosi KKA játékosa. A korábbi horvát válogatott kézilabdázó nyáron csatlakozik a DVSC Schaeffler csapatához, 2025-ig szóló szerződést kötött a klubbal – számoltak be róla a dvsckezilabda.hu-n.

Amint azt a Loki honlapján írják, azt tudtuk, hogy Gabi Bartulovic jó kapus, de tavaly április 13-án jegyeztük meg végleg a nevét. A bronzéremért hajtó DVSC Schaeffler kiélezett meccsen győzte le idegenben 22–21-re a Dunaújvárost, s abban, hogy ilyen szoros lett a végjáték, nagy szerepe volt a DKKA horvát kapusának, Gabrijela Bartulovicnak.

Gabrijela Bartulovic (lánykori nevén Besen, testvérét Lucija Besent a Podravka Vegeta csapatában láthattuk az EL-ben) a horvát RK Sesvete csapatában kezdett el kézilabdázni, innen került 2018-ban az MKS Perla Lublinhoz, s a lengyel klub játékosaként szerepelt a Bajnokok Ligájában és az EHF Kupa csoportkörében is. A 2020/21-es szezonban ismét hazájában, az RK Varazdin együttesében védett, 2021 nyara óta pedig a Dunaújvárosi KKA sportolója.

– A DVSC egy nagyszerű klub, csodálatos történelemmel – beszélt leendő együtteséről Gabrijela Bartulovic. – Ez a második szezonom a magyar első osztályban és elmondhatom, hogy a Debrecen nagyon magas szinten kézilabdázik. 

Tetszik a csapat játéka, és úgy gondolom, hogy a következő szezonokban a DVSC Schaeffler az Európa-ligában is jól teljesíthet. Ebben szeretnék a csapat segítségére lenni!

Amint azt megírtuk, Ann-Cathrin Giegerich a nyáron távozik a Lokitól.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában