Magyar válogatott

2023.03.23. 13:47

Mezei József: „Garantált a telt ház Berettyóújfaluban”

Az MVFC elnöke úgy véli, az újfalui közönség plusz egy embert jelenthet a magyar válogatottnak a pályán.

Mezei József | Napló-archív

Nemrég jelentette be a Mezei-Vill FC futsalcsapata, hogy a magyar férfi válogatott a belgák elleni világbajnoki pótselejtezős párharc második találkozóját a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban játssza. Az összecsapást nyugodtan nevezhetjük történelmi jelentőségűnek, hiszen ezen a helyszínen korábban még soha nem szerepelt tétmérkőzésen a nemzeti együttes.

A hírrel kapcsolatban az MVFC Berettyóújfalu elnöke, Mezei József beszélt a HAON-nak. –

 

Megkeresett bennünket az MLSZ, hogy vállaljuk-e rendezést, és egy ilyen felkérést soha nem mondanánk vissza.

 

Az NB I.-es meccseket tekintve nézőszámban szerintem itt vagyunk a legtöbben, és régen is láttuk már vendégül a nemzeti csapatot, utoljára 2014-ben egy magyar–székely barátságos találkozón. Emellett a csarnokunkban klasszikus futsalborítás található, gyors és rugalmas a pálya, szeretnek rajta játszani a csapatok – mondta annak kapcsán, hogy miért Újfalura eshetett a szövetség választása. A szakember hozzátette, az 1200 ülőhelyes létesítményben a telt ház garantált, ami remek hangulatot és a csapatra nézve plusz egy főt jelenthet majd. 

Az elnök az összecsapást tekintve úgy vélekedett, hogy képesek a fiúk továbbjutni a belgák ellen, mert sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. – Egy párharcra mindenképpen jók tudunk lenni, és ebben akarunk mi segíteni minden egyes szurkolónkkal.

Nagyon bízom benne, hogy hazai találkozó előtt Belgiumban nem szenvedünk nagy arányú vereséget. Amennyiben egy döntetlent, vagy akár egy szűk győzelmet sikerülni kiharcolni, akkor pedig hatalmas esélyünk nyílna a következő körbe jutásra.

Ha esetleg nem úgy sül el az első meccs, ahogy tervezzük, Újfaluban még akkor is lesz lehetőség javítani, hiszen a futsalban még az ötgólos hátrány sem számít soknak. Természetesen küzdeni kell azért, hogy minél előnyösebb helyzetben várják a srácok a visszavágót – fogalmazott.

A legutóbbi két mérkőzésen Rábl János és Nagy Imre is ott volt a válogatottban az MVFC Berettyóújfalu játékosai közül. – Szerintem túl sokat nem fog változtatni a szövetségi kapitány, de nem az én dolgom, hogy véleményt alkossak a keretről.

 

Turzó József egy remek szakember, aki tudja, hogy kire van szüksége a minél jobb eredmény eléréséhez.

 

A belga futsalválogatott nem rossz európai szinten, de mi sem, sőt, szerintem egyre jobb a magyar csapat – mondta el véleményét Mezei József. 

A Magyarország–Belgium párharc  első mérkőzését Belgiumban rendezik április 12-én, a visszavágót pedig április 17-én este 6 órától a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában