Kosárlabda NB I. A csoport

2023.03.12. 11:34

A Körmend könyörtelenül megbüntette a DEAC hibáit

Andjelko Mandics szerint az ellenfél egyszerűen jobban játszott, mint csapata.

Andjelko Mandics | Forrás: Napló-archív

A DEAC kosárlabdacsapata egy hat meccses győzelmi szériával érkezett meg szombaton este Körmendre, ahol egy sikerrel be is kerülhettek volna az áhított az első nyolcba a tabellán. A hazaiak azonban végig fölényben játszva kihasználták a debreceni hibákat, és 89–79-re megnyerték az összecsapást. A Debreceni Egyetem gárdája ezzel elszenvedte első vereségét Andjelko Mandics irányításával, megszakadt a remek sorozat.

A találkozót követően sajtótájékoztatón értékelt a debreceniek vezetőedzője. –

 

Sok hibával játszottunk, rengeteg eladott labdánk volt, amit a Körmend könyörtelenül megbüntetett és megérdemelten nyerte ezt a mérkőzést.

Sok gyors indítást kaptunk, és hiába küzdöttünk becsülettel, az ellenfelünk egész egyszerűen jobb volt a meccsen. Igyekeztünk szorossá tenni, de végig vezetve magabiztosan hozták a győzelmet. Szerettünk volna közelebb kerülni, de ez csak arra volt, elég, hogy az egymás elleni eredményünk összesítésben így is jobb maradt – fogalmazott.

A szakember kiemelte, hogy nagyon fontos mérkőzések következnek, amelyeket igyekeznek megnyerni, de ehhez az kell, hogy a hátralévő bajnokikon sokkal kevesebb hibát vétsenek. –

 

Nem történt tragédia, van még hátra három bajnoki az alapszakaszból, továbbra is az a célunk, hogy ezeken kiharcoljuk a rájátszásba jutást

– jelentette ki.

A DEAC legközelebb szombaton este az Alba Fehérvár ellen lép pályára az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában