OTP Bank Liga

2023.02.24. 17:00

Dzsudzsák Balázs: „Debrecenben nem lehet csak a bennmaradás a cél”

Az utóbbi idők egyik legjobban várt meccse, a DVSC–FTC bajnoki rangadó lesz vasárnap délután.

Dzsudzsák Balázs a Paks elleni győztes gólt követően is Szrdjan Blagojevicshez szaladt ki ünnepelni | Forrás: Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata vasárnap délután a bajnoki címvédőt, a Ferencvárost fogadja az OTP Bank Liga 21. fordulójában. A Loki eddig remekelt a tavaszi idényben, 4 meccsen 10 pontot gyűjtöttek a fiúk, amivel a tabella negyedik helyén állnak, mindössze két pontra a második pozíciótól. 

A mérkőzést megelőzően a 100. magyar NB I.-es fellépésére készülő Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya beszélt az előző hetek teljesítményéről és rájuk váró rangadóról. – Egyelőre olyan nagy dolgot még nem vittünk véghez, ami miatt elégedettnek kellene, hogy legyünk. Haladunk lépésről lépésre, de természetesen jó érzés, hogy – azt lehet mondani – futball-láz van a városban.

 

Azt gondolom, hogy ez a vasárnapi meccs iránti hatalmas érdeklődés nemcsak a Fradinak szól, hanem mi is tettünk azért, hogy minél több néző jöjjön el a Nagyerdei Stadionba

– vélekedett.

A piros-fehérek a legutóbbi két bajnokin is vert helyzetből álltak fel és nyerték meg az összecsapást, a Paks ellen ráadásul az utolsó percekben fordítottak. Ez arra enged következtetni, hogy a társaság mentálisan kifejezetten erős. – A fiúk nagyon sokat dolgoznak, amióta Szrdjan Blagojevics megérkezett a klubhoz. Ő hozta magával azt a szemléletet, hogy teljesen mindegy, mi áll az eredményjelzőn, nem szabad vele foglalkozni. Nyilván a foci egyik legnagyobb vonzereje, hogy ilyen pillanatokat élhet át az ember, de az sem lenne baj, ha biztonságosabban, nyugodtabb körülmények között zárnánk le a meccseket – tette hozzá mosolyogva.

Szrdjan Blagojevics vezetőedző szeptember második felében vette át az együttes irányítását, az azóta eltelt időszakban a Loki szerezte a legtöbb pontot a bajnokságban. – Minden egyes találkozó előtt pontosan tudja, hogy mit szeretne viszontlátni a pályán, hiszen rendkívül alaposan kielemzi az aktuális ellenfelet. Sok minden változott jó irányba az érkezését követően, az ő filozófiájának köszönhetően egy önbizalommal teli, játszó csapattá váltunk. Szerencsére a gárda is vevő volt a profi munkára és arra, amit ő szeretne megvalósítani.

 

Többször is mondtam már neki, hogy nagyon örülök és hálás vagyok, hogy itt van velünk és újra mosolyt csalt az arcomra

– fogalmazott a kapitány.

A mérkőzések során többször lehettünk már tanúi annak, hogy Dzsudzsák Balázs egy gól után a szerb mesterhez fut ki ünnepelni. – Nagy a bizalom kettőnk között, szokta kérni, hogy osszam meg vele a véleményemet, még akkor is, ha esetleg nem értünk egyet. Azonban nagyon figyel arra, hogy a kellő távolság megmaradjon a focisták és közte. Fontos, hogy a jó játékos-edző kapcsolat ne csapjon át bohóckodásba, viccelődésbe. Kevés alkalommal látjuk igazán felszabadultan boldognak, de kell is, hogy emlékeztessen minket arra, egy győzelem után nem áll meg az egész világ. Folyton arra sarkalja a gárdát, hogy a komfortzónájának a határait feszegesse és ne elégedjen meg azzal, amit elért – árulta el.

A 109-szeres válogatott futballista elmondta, nagy boldogsággal tölti el, hogy végre nemcsak az NB I.-ben való bent maradást nevezhetik meg célként. –

 

Számomra az nem elfogadható, hogy Debrecenben azt tűzzük ki, hogy bent maradjunk. A DVSC csapatkapitányaként többre vagyok hivatott annál, hogy 40 pontot elérve hátradőljek.

Ez a gárda sok mindenre képes, úgyhogy én ki merem mondani, és remélem a fiúk is így vannak vele: oda akarunk érni az első 3-4 hely valamelyikére – hangsúlyozta.

Ahogy már említettük a Ferencvárost fogadja vasárnap délután 16 óra 30 perctől a DVSC, Dzsudzsák Balázs „hidegrázós” élményre számít. – Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a Nagyerdei Stadionba, és felülmúlják azt 10480-as nézőszámot, ami volt a 17-18-as szezonban. Nagyon jó csapat vár ránk, természetesen mindenki felfokozottabb hangulatban szokott pályára lépni az FTC ellen. Fontos azonban, hogy magunkra koncentráljunk és meglovagoljuk azt a hullámot, amin vagyunk – fogalmazott

A Loki–Fradi meccsre hatalmas az érdeklődés, ezért érdemes a megszokottnál hamarabb megérkezni a Nagyerdei Stadionba annak érdekében, hogy senki ne maradjon le az első percekről.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában