Jégkorong

2023.01.02. 13:51

Sági Martin: „Gödörben van a DAB, s remélem ott is tartjuk őket”

A DEAC az utolsó előtti Dunaújváros otthonába látogat kedden az Erste Liga következő fordulójában.

Sági Martin (feketében) győzni szeretne Dunaújvárosban

Forrás: Napló-archív

Emlékezetes eredménnyel zárta a 2022-es naptári évet a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, hiszen hazai környezetben a listavezető Budapest Akadémiát 4–2 arányban múlták felül. György József együttese a tabella ötödik helyén áll a keddi összecsapás előtt, míg a DAB a tízcsapatos pontvadászat kilencedik helyén tanyázik. A találkozó esélyesei egyértelműen a fekete-fehér cívisvárosiak, ám figyelmeztető jel lehet, hogy az utóbbi időben rendre szoros eredményt hozott a két gárda ütközete. Sági Martin, a DEAC játékosa a HAON-nak elmondta: győzni szeretnének a idegenben is. – Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, ez igaz a Dunaújváros elleni összecsapásra is. 

Ha minden igaz, akkor a sérültjeink is felépülnek, ami segítséget jelenthet számunkra. Végre lehetőségünk lesz, ha nem is végig, de négy sorral játszani, amely véleményem szerint pozitív hatással lehet a végkimenetelre.

 Az utóbbi időben szoros meccseket vívunk az Acélbikák ellen. Idén általában az a csapat, aki a pályaválasztó, jobban is kezdi a mérkőzéseket. Mi fogunk idegenben szerepelni, biztos vagyok benne, hogy a hazaiak is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy győzni tudjanak. Ahogy látszik is a tabellán: mindenkinek hatalmas szüksége van a pontokra a rájátszást érő helyek megszerzése érdekében, szóval előreláthatólag nehéz meccs lesz – nyilatkozta a debreceni játékos, aki hozzátette: jó alakulatnak tartja a DAB-ot, akik gödörben vannak jelenleg, s reméli ott is tudják majd tartani őket. 

Heti három meccs 

Ellentétben sok sportággal, a jégkorongban megszokott, hogy akár hetente több alkalommal is pályára lépnek az együttesek a bajnokságban. Jelen esetben ez a helyzet áll fenn a DEAC háza táján is, hiszen kedden Dunaújvárosra utaznak, pénteken itthon fogadják a Ferencvárost, majd vasárnap az Újpest otthonában vendégeskednek György Józsefék. Sági Martin portálunknak úgy nyilatkozott: fizikailag felkészülten várják a soron következő feladatot. – Sok játékos úgy tartja, hogy inkább mérkőzésen szerepel, mintsem edzésen. Véleményem szerint az a tény, hogy négy sorral tudunk majd játszani, biztosan segíteni fog, de amennyiben csak háromra lesz lehetőségünk, akkor sem lenne probléma. 

Elég sokat szoktunk tréningezni a mindennapokban, ahol nagy hangsúlyt fektetünk az erőnlétre, így remekül fel vagyunk készítve a megpróbáltatásokra.

 Sok sportágra igaz, hogy inkább mérkőzéseken szerepelnek a sportolók, mint edzésen, hiszen végül is ez a fő számunk – mondta a sportoló. 

Mindig győzni szeretnének 

Nehéz lenne egyelőre megjósolni, hogy melyek lesznek azok az együttesek a bajnokság csapatai közül, akik a felsőházban vagy az alsóházban végeznek majd. A DEAC erejét mutatja, hogy magabiztosan győzték le múlt héten a listavezető budapestieket. Sági Martin szerint a hajdúsági csapat képességei alapján kivívhatja akár az ötödik helyet is. – Véleményem szerint a fővárosiak felett aratott győzelem egészséges önbizalmat adott a társaságnak. Az sem mellékes, hogy végre sikerült kevés gólt kapnunk, a védelmünk és a kapusteljesítményünk remek volt, s ezeket a pozitívumokat mindenképpen magunkkal kell vinnünk a soron következő találkozóra. 

Kulcsfontosságú, hogy minden fordulóba úgy menjünk bele, győznünk kell! Azért sem mellékesek az eredményeink, mert nem mindegy hol végzünk majd az alapszakasz végén.

 Hogyha reálisan nézem a tabellát és a riválisok képességeit, akkor az ötödik és hetedik hely közé jósolnám magunkat, de ne legyen igazam, s álljunk feljebb ennél végelszámolásnál – nyilatkozott a cívisvárosi jégkorongozó. 

A DEAC-jégkorongcsapata kedd délelőtt, a kezdő sípszót megelőzően 4-5 órával kel útra, majd a mérkőzés 18 óra 30 perckor veszi kezdetét Dunaújvárosban. 

Orosz Krisztofer 

Az Erste Liga állása: 

1. BJAHC 25 19 6 115:57 56

2. Gyergyó 25 18 7 106:62 55

3. DVTK 26 18 8 90:66 51

4. Brassó 25 14 11 73:70 40

5. DEAC 26 13 13 85:89 40

6. Csíkszereda 25 12 13 85:87 37

7. FTC 25 12 13 77:80 37

8. Újpest 27 10 17 86:101 31

9. DAB 26 7 19 76:123 21

10. FEHA19 24 4 20 53:111 13 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában