Futsal

2023.01.17. 14:45

Jó tanácsokkal is ellátja a fiatalokat Rábl János

A főpróba nem volt rossz, remélik, az előadás is nagy sikert arat majd.

Rábl János rutinja a válogatottnál is elkél

Forrás: Napló-archív

Remekül alakult a férfi futsalválogatott horvátországi tornája: Turzó József alakulata a március elején sorra kerülő vb-selejtezőire hangolódott múlt héten Porecben, ahol négy felkészülési mérkőzést is játszott. A Bosznia-Hercegovina elleni 2–1-es sikerrel kezdődött nemzeti együttesünk menetelése, majd következett az Észtország felett aratott 7–0-s diadal. Romániával szemben, egy fordulatos találkozón 3–3-as döntetlen született, zárásként pedig 6–0-ra ütötték ki Grönlandot a mieink. Mindez azt jelentette, hogy a magyarok négy meccsen szerzett 10 pontjukkal megnyerték a tornát, melyen ráadásul Rutai Balázs lett a gólkirály.

Turzó József ezúttal Rábl János és Nagy Imre személyében két játékost hívott be a keretbe az MVFC-Berettyóújfaluból, míg a DEAC-ot Krajcsi Bence képviselte.

 A legjobbak közül több kulcsjátékos is hiányzott, Büki Baltazár, Komáromi Péter, Dróth Zoltán, Tatai József, Pál Patrik és Dávid Richárd sem utazhatott el a csapattal sérülés vagy betegség miatt, így viszonylag fiatal összetételű gárda képviselte a magyar színeket.

Elégedettek lehetnek

A jól sikerült torna után a rutinos Rábl Jánost kérte meg a HAON egy kis értékelésre. – Nem sok lehetőségünk akadt együtt edzeni, ugyanis kedden utaztunk, még aznap este volt egy közös foglalkozásunk, azonban másnap már meccs várt ránk. Ennek ellenére kiválóan teljesítettünk, úgy érzem, egyben volt a csapat, aminek az eredménye is meglett. 

A résztvevők közül a bosnyákokat éreztem a legjobbnak, szoros derbit vívtunk velük, melyen sikerült nyerni. Még a Románia elleni összecsapást érdemes kiemelni, az mindig presztízscsata.

 Vezettünk is velük szemben, több volt abban a meccsben, jobb eredményt is elérhettünk volna. Ám összességében nem lehetünk elégedetlenek, tíz pontot gyűjtöttünk, ami nem rossz, sőt – mondta el Rábl. 

A Mezei-Vill tapasztalt játékosa már sok-sok éve erősíti a válogatottat, így sok mindenben tudja segíteni a fiatalokat. – Azt hiszem, a hasznára tudok lenni az ifjabbaknak, a rutinomból adódóan sok mindent megéltem már, egy-két hasznos tanácsért bátran fordulhatnak hozzám a társak. Szerencsére a csapaton belül nincs klikkesedés, mindenki jól megérti magát a másikkal, baráti a viszonyunk a többiekkel – fogalmazott a futsalos, aki szerint van még benne pár jó év. 

A magyar válogatott márciusban Izraelben lép pályára, majd a horvátokat fogadja világbajnoki selejtezőn(információink szerint a Főnixben), és amennyiben sikerül megszereznie a csoport második helyét, akkor pótselejtezőn folytathatja szereplését a sorozatban.

 Rábl János ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a vb-re való kijutás még egy hosszú és bonyolult út vége lehet, most a legfontosabb, hogy első lépésként legyőzzék majd Izraelt, mert csak akkor marad esélyük a további esélylatolgatásra. – Mondjuk úgy, hogy a főpróba nem volt rossz, reméljük, az előadás is nagy sikert arat – tette hozzá.

Sorsoltak a kupában

Ráblék vasárnap éjjel értek haza Horvátországból, hétfőre kapott egy szabadnapot, de kedden már újra edzés várt rá, hiszen az Újfalu csütörtökön bajnokit vív az ELTE-BEAC ellen. Idő közben pedig a Magyar Kupa párosításait is kisorsolták a 3. fordulóra. A nyolcaddöntőben mindkét hajdú-bihari gárda NB I.-es riválist kapott: a DEAC a Kecskemétet fogadja majd a DESOK-ban, míg az MVFC az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza egyletével néz majd farkasszemet február 14-én vagy 20-án. 

A továbbjutás egy meccsen dől el. Rábl úgy véli, kaphattak volna könnyebb ellenfelet is, ráadásul úgy tudja, a nyíregyiek erősítenek is, ettől függetlenül mindenképp tovább szeretnének jutni a kupában. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában