Kézilabda

2023.01.08. 12:49

A szívük vitte előre a Loki kéziseit

Szilágyi Zoltán szerint kiváló együttest győztek le, Ann-Cathrin Giegerich büszke a csapatra.

Forrás: Molnár Péter

Aki kihagyta, sajnálhatja: óriási meccsen győzte le a DVSC Schaeffler a dán Nykøbing Falster Håndbold együttesét a Hódosban, az Európa-liga csoportkörének első fordulójában szombat este.
A 28–27-re megnyert mérkőzés elképesztő hangulatban zajlott, s csapat és a szurkolók is kitették a szívüket a pályára. Jobban kezdett a Loki, de aztán megállt a piros-fehérek játéka, amelyet remekül használt ki az erős északi együttes. Ám szerencsére a szünetre – egy 12 perces gólcsendre téve pontot – mínusz egyre (10–11) zárkózott a DVSC. 

Fordulás után még nagyobb küzdelem zajlott a pályán, fej fej mellett haladtak a csapatok. 

A 47. percben Szilágyi Zoltán beállította a kapuba a súlyos térdsérülését követően először pályára lépő Ann-Cathrin Giegerichet, és mint ez később kiderült, nyerő húzásnak bizonyult!

 A német válogatott kapus szinte megbabonázta a dánokat, jelentős szerepe volt abban, hogy az őrjítően izgalmas végjátékból a Loki jött ki jobban, így győzelemmel kezdte meg a nemzetközi kupaszereplést.

Szilágyi Zoltán
Forrás: Molnár Péter

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán vezetőedző kiemelte, egy kiváló együttest győztek le tanítványai.
– Nagy csata volt, jól kezdtünk, aztán az első félidő közepén érthetetlen módon támadásban megálltunk – elemezte. – Ezt remekül kihasználta a Nykøbing, tudták erőltetni a gyors játékukat, és előnybe kerültek. Annak nagyon örülök, hogy félidőre vissza tudtunk jönni a meccsbe. Fordulás után hatalmas küzdelem, nagy taktikai csata folyt a pályán, amelyen a szívünk vitt minket előre. Tudtuk jól, hogy Planéta Szimonettára ki fognak lépni a dánok, ilyenkor a legnagyobb problémánk, hogy nem tudjuk a kilépő védőjátékos mögötti beállókat megjátszani. Ezzel egész szezonban küzdünk, illetve várnánk azt, hogy a jól cselező játékosaink a megnyílt területeken egy az egyezzenek az ellenfelükkel szemben. 

Szombaton a legnagyobb gondunk az volt, hogy a dánok dinamikus játékával szemben mi teljesen lelassultunk, pedig pont azt beszéltük, mi is a gyors reagálásokat, játékot erőltetjük. Viszont az időkérés után már mi is forszíroztuk a tempós játékot, azzal tudtunk visszajönni a mérkőzésbe.

 Örülök neki, hogy egy ilyen színvonalas találkozón, kiváló hangulatban sikerült megnyernünk az első Európa-ligás csoportmérkőzésünket – fogalmazott a tréner.

Ann-Cathrin Giegerich
Forrás: Molnár Péter

A meccsbe nagyszerűen beszálló Ann-Cathrin Giegerich hangsúlyozta, élvezet olyan hangulatban játszani, mint amilyen a Hódosban uralkodott. 
– Büszke vagyok a csapatra, többször voltunk lent és fent, de sosem adtuk fel a harcot. 

Boldogsággal tölt el, hogy a végén sikerült jól menedzselnünk a megszerzett kis előnyünket, mert ezzel voltak problémáink a szezon során, így ez nagy lépés számunkra

. Ez egy tökéletes start volt a nemzetközi kupában – mosolygott a hálóőr.


Sűrű hét vár a piros-fehérekre, hiszen szerdán a Ferencváros, míg január 15-én vasárnap a horvát Podravka Koprivnica otthonában lépnek pályára Planéta Szimonettáék. MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában