Oktatás

2022.11.21. 10:51

Válogatott mérkőzésen jártak Hajdú-Bihar megye fiatal játékvezetői

A szakmai napon profi bírók tartottak nekik képzést.

Forrás: Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottság

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága Budapesten tartotta meg a Győri László Országos Talent napot, amelyre Hajdú-Bihar megyéből is meghívást kaptak tehetséges fiatal játékvezetők. A megyét Juhász Dániel, Czinege Tamás, Borkó Zoltán, Karsai Bálint, Sápi Virág, Dobos Kitti, Kiss Boróka képviselte talent játékvezetőként és asszisztensként, valamint a Játékvezetői Akadémiai programból Tóth Tamás és a talent-mentor program vezetője, Nyilas Csaba – olvasható a Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottság közleményében. 

Vasárnap kora délután a játékvezetők bejárhatták a Puskás Arénát egy stadiontúra keretein belül, valamint lehetőséget kaptak megtekinteni a VAR-buszt, valamint kipróbálni annak felszerelését. 

Profi játékvezetők tartottak oktatást

Négy szakmai oktatást szerveztek a napra. Ezeket Berke Balázs nyitotta meg, aki a nyilvánvaló gólhelyzetek és az ígéretes támadások elhatárolásáról tartott előadást. Őt Bognár Tamás követte egy erőnléti, fizikai fókuszú előadással. Vad II. István a játékvezető kapcsolatairól és kommunikációjáról oktatta a játékvezetőket, míg Albert István az asszisztensek és a játékvezetők közötti együttműködésről osztott meg hasznos tapasztalatokat, ismereteket. 

A nap zárásaként több mint 300 játékvezető tekinthette meg a Magyarország-Görögország válogatott mérkőzés, amely nemcsak egy nagy élmény volt nekik, hanem egyben házi feladatot is tartogatott, hiszen beszámolót kell készíteniük a mérkőzésről szakmai szempontok alapján. 

A talent keretbe azon fiatalok kerülnek be, akik több mint egy éve vizsgáztak le, és szeretnének minél magasabb szintre jutni a játékvezetés világában. A játékvezetőknek ezért extra oktatásokon kell részt venniük.

Várják a jövő játékvezetőinek jelentkezését 

Az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottsága 2023. januárjában indítja a következő alapfokú játékvezetői tanfolyamot, amelyre már lehet jelentkezni a jatekvezetoleszek.hu oldalon. A tanfolyamot elvégzők tavasszal már megyei mérkőzéseken vehetnek részt, és 2024-ben már akár a talent keret tagjaiként a Győri László Országos Talent Naphoz hasonló különleges programokon is részt vehetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában