Kézilabda

2022.11.17. 11:33

Gólyahír: Karina Jezsikava, a Loki átlövője anyai örömök elé néz

A Jezsi becenévre hallgató klasszis két részletben, összesen 72 tétmeccset játszott Loki-mezben, bajnoki és Magyar Kupa bronzérmet nyert a csapattal. 

Forrás: Czinege Melinda

Karina Jezsikavak édesanya lesz, ezért most búcsúzik, de szívében örökké ott marad a város, a klub és a szurkolótábor! – adott hírt a DVSC Schaeffler honlapja.

Szerelem volt első látásra! Amikor Karina 2016 szeptemberében, a nagy rivális Békéscsaba elleni meccsen bemutatkozott a teltházas Hódosban, egyből megszerették a szurkolók. Az akkor még 7-es mezben játszó Jezsi lőtte az első gólt, s aztán az egész szezonban remekül kézilabdázott. A következő év már nem sikerült olyan jól, végig kísérte egy makacs sérülés, műteni kellett, így mindössze nyolc mérkőzésen léphetett pályára a 2017/18-as bajnokságban. Karina 2018 nyarán a BL-résztvevő horvát Podravka Koprivnica együtteséhez igazolt, ott horvát bajnokságot és kupát nyert, onnan igazolt 2019-ben az orosz Asztrahanocska együtteséhez. Asztrahányból tért vissza hozzánk 2021 nyarán, s 75 góllal segítette az elmúlt szezonban a csapatot a bronzéremig vezető úton. Néhány hete aztán kiderült, hogy Karina gyermeket vár, így férjével visszatér Fehéroroszországba.

– Nagy öröm és szerencse az életemben, hogy ennek a csodálatos klubnak lehettem a tagja – kezdte búcsúját Karina Jezsikava. – Nagyszerű időszak volt, amit itt töltöttem, soha nem fogom elfelejteni. Volt részünk közösen sok sikerben, akadtak hullámvölgyeink, de az emlékeimben csak az öröm és a boldogság pillanatai maradnak meg. A sport mindig nagyon fontos volt számomra, de van egy másik élet a kézilabdán kívül. Most egy új időszak kezdődik, ami gyökeresen megváltoztatja az életünket a férjemmel. Nagyon köszönöm a csapatnak és az egész klubnak, hogy ebben a helyzetben is megértettek, támogattak és osztoztak az örömünkben. Egy dolgot sajnálok nagyon, hogy a következő hazai meccsen nem tudok személyesen elköszönni a szurkolóktól, de remélem megértenek és megbocsájtanak ezért!

A legfontosabb, amit el akarok mondani, hogy a Loki örökre a szívemben marad!

Mostantól lelkes szurkoló leszek, mindig követni fogom az eredményeket és szorítok a csapat sikeréért!

Karina már megérkezése előtt elkezdett magyarul tanulni, így nem csoda, hogy búcsúját is magyarul zárta! – Köszönök mindent a lányoknak, a vezetőknek és a legjobb szurkolóknak! Szeretlek Titeket! A Ti Sünitök! – köszönt el a kiváló játékos. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában