Salakmotor

2022.10.26. 17:49

Nem Nagyhalászban lesz a bajnokavatás

Hamar kiderült, mégis hol rendezik a magyar-szlovén közös bajnokság utolsó fordulóját.

Magosi Norbert, a SpeedWolf Debrecen salakszórója

Forrás: Napló-archív

A salakmotoros magyar-szlovén közös bajnokság utolsó, negyedik fordulóját október 29-én, szombaton Nagyhalászban rendezték volna. Ám szerdán „robbant a bomba”, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület első embere, Albók József közleményben jelezte, nem szervezi meg a zárófordulót. A halászi pályatulajdonos arra hivatkozott, hogy a késői dátum miatt nem tud minőségi mezőnyt összeverbuválni. 

„Lehetetlen a szlovének és a mieink mellé olyan motorosokat meghívni, akik megfelelő színvonalú viadalra adnának garanciát. Mindent megtettünk, amit sportbarát kapcsolataink lehetővé tettek” 

– állt a közleményben.

Amilyen hirtelen jött a bajnoki lemondása, olyan gyors volt a szlovén válasz még szintén szerdán: Krsko megrendezi a közös bajnokság negyedik, egyben utolsó viadalát. A Salakszórók.hu szakportál értesülései szerint előzetesen egy nemzetközi meghívásos viadalt, a Matija Duh-emlékversenyt szervezték volna október 30-án, vasárnap délután, ám a kialakult helyzetre való tekintettel a magyar-szlovén közös pontvadászat zárófordulóján állnak starthoz a salakszórók a Matija Gubec Stadionban. A honi salak szakág vezetése úgy döntött, elfogadják a krskói szervezők felajánlását, így a magyar versenyzők számára kötelező lesz a részvétel a bajnoki viadalon.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában