Kézilabda

2022.09.07. 16:32

Szép feladat előtt áll Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti

Szilágyi Zoltánt meglepte a felkérés, de nagy örömmel vállalta el.

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője lesz a magyar női junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője. A szakember a nyáron ifjúsági vb-n szerepelt, 2004-2005-ös születésű korosztályt immár juniorként, a 2023-as U19-es Európa-bajnokságra készíti majd fel, természetesen a klubedzői feladatai mellett.

– Meglepett a felkérés, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány hívott föl a lehetőséggel kapcsolatban – idézte fel a Haonnak a szakember. – Nem kellett sokat gondolkoznom, gyorsan igent mondtam. Ezt követően felvázolta a koncepciót, amit a következő kettő évben kell közösen csinálnunk. Nekem nagyon tetszett, szép feladat előtt állunk. 

Ha nem lenne régi a kapcsolatunk, a mostani szakmai munkánk egyértelműen összehozott volna bennünket, 

hiszen itt a Lokinál hét válogatott játékosunk van, tehát a szövetségi kapitánynak komolyan kell építeni a debreceni játékosokra, és az itt alkalmazott szegmensekre. De ez fordítva is működött eddig, mert ha Golovin Vlagyimirnak volt valami a válogatotthoz kapcsolódó meglátása, amit mi a csapatnál kipróbálhattunk, akkor megtettük. Tehát a közös munka, kommunikáció folyamatosan megvolt. Épp ezért a juniorok edzőjeként is zökkenőmentes lesz az együttműködés, mert tudom, hogy Golovin Vlagyimir miként gondolkodik, tudom milyen elveken működik a válogatott – fogalmazott.

Szilágyi Zoltán munkáját a Lokinál az elejétől kezdve Kudor Kitti segíti másodedzőként, akivel remekül megértik egymást, így a szakember ragaszkodott ahhoz, hogy a válogatottnál is együtt dolgozzanak. 

– Amikor Debrecenbe érkeztem, kaptam egy kész stábot, és 

Kittivel rögtön egy hullámhosszon voltunk az első pillanattól kezdve. 

Nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki komoly segítségemre van a csapatnál szakmailag és emberileg is. Ezért is ragaszkodtam az ő személyéhez, hiszen a válogatottnál már egy összeszokott párosnak kell működnie. Remélem, hogy ugyanilyen eredményes lesz a válogatottnál a közös munka, mint a Lokinál – mondta.

Ami dilemmát okozott, hogy a válogatott időszak alatt megoldható-e a klubnál maradt játékosok edzése, 

de megvizsgálva lehetőségeket látszott, hogy ebből sem lehet gond, hiszen a klubnál megfelelő szakemberek állnak rendelkezésre a helyettesítéshez.

 – Ezúton is köszönöm Márián Blankának, Győrvári Viktornak és Suba Emesének a segítségüket, akik majd az edzéseket tartják. Sok évet dolgoztam az utánpótlásban, de lányokkal most fogok először. A junior korosztály már majdnem felnőtt, úgyhogy nem hiszem, hogy annyival másabb lenne, mint egy felnőtt csapatot iránytani, de ott lesz velem Kitti, aki egyfajta kapocs lehet köztem és a játékosok között – nyilatkozta Szilágyi Zoltán. 

MSZ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában