Erste Liga

2022.09.27. 21:51

Legyőzték a címvédőt a DEAC hokisai

Hatalmas csatában szerzett a debreceni gárda két pontot a Csíkszereda ellen.

Jan Dalecky (feketében) rendkívül kiélezett küzdelmet zárt le mindent eldöntő góljával | Forrás: Molnár Péter

A DEAC jégkorongcsapata két vereséggel kezdte az Erste Liga idei szezonját, igaz a Ferencváros és a Gyergyó is rendkívül nehéz ellenfél. Kedden este sem várt könnyebb kihívás az egyetemi együttesre, hiszen a címvédő látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. 

Ennek megfelelően jól is kezdtek a vendégek, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést Becze révén. Ezt követően az emberhátrányos helyzetek kivédekezése jelentett izgalmakat a hazaiaknál, végül maradt az egy gólos előnye a vendégeknek a szünetre. A fordulást követően lendületesebb volt a DEAC, jóval több próbálkozási is volt mint az erdélyi gárdának, ennek köszönhetően Spirko ki is egyenlített, 1–1-nél jött az utolsó harmad.

A Sport Club ritmust tudott váltani és újra megszerezte a vezetést Reisz révén, ám Novotny egyenlített, így 2–2-t követően jöhetett a hosszabbítás. Nem sokáig kellett várni a győztes gólra, Dalecky szerezte meg a mindent eldöntő találatot megszerezve ezzel a győzelmet és az első két pontát a DEAC-nak.

BA

A tények

Erste Liga alapszakasz – EL 15

DEAC–Sport Club Csíkszereda 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 1–0)

Debreceni Jégcsarnok, 348 néző. Vezették: Vincze Dániel, Szabó Dániel.

Gól: 0–1 Becze (4.), 1–1 Spirko (34.), 1–2 Reisz (49.), 2–2 Novotny (54.), 3–2 Dalecky (63.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában