Salakmotor

2022.08.22. 12:01

Csak dicsért az ausztrál világbajnok

Jason Doyle előzetesen nem tudta mire számítson, de nagyon jól érezte magát.

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hangulatos, és jó színvonalú versenyt hozott a múlt szombati 47. Debrecen Nagydíj. De ezt garantálta a rajtlista is, hiszen itt volt a mezőnyben a 2017-es világbajnok Jason Doyle, valamint például a csapatvilágbajnok Niels Kristian Iversen és Peter Ljung is. 

A bemutatáskor legnagyobb ovációt kapó ausztrál világbajnok meg is nyerte az alapversenyt, ám az 5 fős fináléban nem bírt a dán Niels Kristian Iversennel, így végül a második helyet szerezte meg a cívisvárosi viadalon. 

Forrás: Kiss Annamarie

A vérbeli versenyzőként némileg bosszús klasszis ennek ellenére készségesen állt a Haon rendelkezésére a lefújás után: – Először vagyok Debrecenben, nem igazán tudtam előzetesen, hogy mire számítsak, de nagyon kellemes meglepetés volt minden. Remekül fel lett készítve az ovál, öntözték két futamonként a szervezők, teljesen biztonságos volt. A debreceni előtti két utolsó megmérettetésem veszélyes pályán zajlott, de az itteni teljesen biztonságos volt. 

Pár Grand Prix-pálya üzemeltetőjét el kellene hívni ide, hogy nézzék meg miként kell felkészíteni az ovált egy viadalra.

A döntőig jó versenyem volt, az volt a probléma, hogy nem sikerült kellően felmelegíteni az abroncsokat – fogalmazott Jason Doyle, aki hozzátette, a rajtja se volt a legjobb a döntőben, ráadásul Iversen kissé meg is lökte őt, aztán pedig olyan gyors volt a dán pilóta, hogy már nem tudta ”elkapni”. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában