Vizes világbajnokság

2022.06.20. 19:44

Huszonnégy amerikai csapás: fölényes győzelmet arattak debreceni vizeken

A női torna első debreceni meccsén egy pillanatig sem forgott veszélyben az olimpiai bajnok győzelme.

Forrás: Czinege Melinda

A cívisváros is bekapcsolódott a magyarországi vizes világbajnokság programjába, hiszen hétfőn megkezdődtek a női torna B csoportjának küzdelmei a Debreceni Sportuszodában. Rangosabb résztvevővel talán nem is indulhatott a hét, hiszen az olimpiai-, és világbajnok Amerikai Egyesült Államok csapott össze Dél-Afrikával. Talán ennek is köszönhető, hogy komoly védelmi intézkedések övezték az eseményt, rengeteg biztonsági ember és rendőr vigyázott a résztvevőkre. Befelé jövet egy bombakereső kutya és gazdája figyelő tekintete mellett egy fémdetektor kapun kellett átmennie annak, aki be szeretett volna jutni az uszodába. Ám meg kell jegyezni, a szervezésre nem lehetett panasz, minden flottul és szakszerűen ment, számos önkéntes is segítette az eligazodást. Az egyetlen fennakadás a csomagmegőrzővel adódott, mert az a kezdés előtt még nem üzemelt, de a szervezők azzal kapcsolatban is rögvest intézkedtek.

A mérkőzésre valamivel több mint 100 néző gyűlt össze, akik között dél-afrikai szurkoló is volt.

Forrás: Czinege Melinda

Esélyeshez méltóan Margaret Steffens révén rögtön az első támadásukat góllal fejezték be az amerikaiak. A találkozó már az első negyedben eldőlt, hiszen 7–0-ra nyerték az amerikaiak, a papíron pályaválasztó dél-afrikai csapat számára az volt a tét, hogy mikor és hányszor veszik majd be az amerikaiak kapuját. Ám ez nem szegte az afrikai csapat játékosainak kedvét, akik minden jó megoldást, vagy védést üdvrivalgással fogadtak.

A félidőben 17–0-t mutatott az eredményjelző, az amerikai behozták a cseréket is, ennek megfelelően csökkent a játékuk színvonala. A harmadik negyed vége előtt 45 másodperccel aztán szinte felrobbant a dél-afrikai kispad, ugyanis Paige Tancrel bevette az amerikaiak kapuját, majd a záró etapban még Chloe Meecham is, így a vége 24–2 lett az eredmény a világbajnokok javára.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában