Labdarúgás

2022.06.10. 15:32

Balmazújváros: egy meccs az élet

Lajos Ferenc csapata a közönség támogatásával kiharcolhatja az osztályváltást.

Forrás: Napló-archív

Újra visszatérhet a Nemzeti Bajnokság rendszerébe a Balmazújváros együttese, amennyiben sikerrel veszi a Pénzügyőr elleni osztályozó visszavágót. Az NB III.-ba jutásért vívott párharc első mérkőzésén 0–0-ra végeztek a felek a budapesti együttes otthonában múlt vasárnap, így Lajos Ferenc gárdájának hazai pályán jó esélye van a feljutás kivívására.

Forrás: Napló-archív

A szakember a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, a lehetséges riválisok közül az egyik legerősebbet kapták a sorsoláskor, és ez a meccsen is bebizonyosodott. 

– Mindkét alakulat tartott a másiktól, megvolt a kölcsönös tisztelet. A Pénzügyőrnek rendkívül agilis, gyors csatárai vannak, sok fiatal, akadémiákon nevelkedett játékossal rendelkeznek, akik masszív csapatot alkotnak. Mivel feltoltuk a védekezésünket, leginkább a szélsőiket próbálták ellenünk indítani, és mögénk kerülve úgy gólhelyzetet kialakítani. Megvoltak nekünk is a lehetőségeink, leszűkítettük a területet, és gyors ellentámadásokkal igyekeztünk operálni. Többször sikerült is, nekünk voltak 100 százalékos ziccereink, többször álltunk szemben a kapussal, de nem tudtuk értékesíteni ezeket a lehetőségeket – elevenítette fel az odavágót a tréner.

Az első mérkőzés tanulságait levonva látszik, hogy a Pénzügyőr egyik sebezhető pontjának a védelem közepe tűnik, ott már múlt vasárnap is volt keresnivalója balmazi támadóknak.

– A továbbjutás a helyzetkihasználáson múlik majd. A jó ideje maródiakra továbbra sem számíthatok, ráadásul a bajnokság vége felé megsérült Kiss Gergő és Sallai Csaba is. Az egyik pályára lépett játékosomnak bekékült a bokája a lefújás után, de remélem, a kezelések hatására játékra alkalmas állapotba kerül majd a visszavágóra. Az első mérkőzésen idegenben elért 0–0-s eredmény megfelelő alap arra, hogy hazai környezetben kiharcoljuk az osztályváltást. Számítunk a közönségünkre, hiszen ha sikeresen megvívjuk az osztályozót, a Balmazújváros ismét a Nemzeti Bajnokságban szerepelhet majd – mondta el Lajos Ferenc.

Lászka Balázs, a Pénzügyőr vezetőedzője is optimistán tekint az összecsapás elé. – Az esélyünk ugyanúgy megvan, mint az első találkozó előtt, de az egy másik meccs lesz. Más taktikát fogunk alkalmazni, a sorsunk a saját kezünkben van – nyilatkozta a fővárosiak honlapján.

A Balmazújváros–Pénzügyőr mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik a városi stadionban.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában