Győzelem a Kövesd ellen

2022.05.03. 18:42

Úgy néz ki, megnyugodhat a Loki: borzasztó fontos három pontot hozott Pávkovics bombája

A hazaiak hibáját kihasználva és fegyelmezetten védekezve fontos győzelmet aratott a DVSC a mezőkövesdi szélben.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Mezőkövesd vendége volt az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A kedd délutáni összecsapásra Joan Carrillo több ponton is változtatott a hétvégéhez képest a csapatán. Visszatért az eltiltásból Sylvain Deslandes, felépült betegségéből Baráth Péter, Gróf Dávid váltotta a kapuban Hrabina Alexet, és hosszú idő után kapott a kezdőben lehetőséget Korhut Mihály és Tischler Patrik is. A korai, hétköznapi időpont meglátszott a lelátón, meglehetősen foghíjas volt a mezőkövesdi Városi Stadion, azonban a Debrecenből érkező mintegy száz szurkoló lelkesen buzdította övéit.

A találkozó elején a hazaiak igyekeztek kezdeményezni, egy-egy védelmi megingásból lehetőséghez is jutottak Gróf kapujánál, azonban nem sikerült eltalálni azt. A DVSC futballistái többnyire sikerrel próbálták megakadályozni a kövesdi támadásépítéseket, azonban az előre irányuló játékba gyakran csúszott hiba. Ebből következett, hogy a huszonötödik percig túl sok helyzet nem adódott egyik oldalon sem. Debreceni részről az első ígéretesebb lövés David Babunski nevéhez fűződik, aki a tizenhatos vonaláról próbált a hosszú felsőbe tekerni, sikertelenül. Válaszképpen a másik oldalon Farkas lőtt kapásból egy beívelést követően, de Gróf hatalmasat védett, megőrizve ezzel a döntetlen állást.

Elsült Pávkovics balosa

A szünethez közeledve egyre erősebbé vált a szél Mezőkövesden, így az első osztályúnak jóindulattal sem nevezhető pálya mellett már a levegőben is nehezített körülményekkel kellett szembenéznie a csapatoknak.

Egy labdaszerzést követően aztán Sós húzott el a bal szélen, középre passzolt labdáját Pávkovics várta teljesen egyedül, akkor állítgatás nélkül ballal a léc alá bombázott, ezzel megszerezte a vezetést a Loki a 45. percben.

A fordulást követően magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, akik több nagy helyzetet is kialakítottak, Drazsics még a felső lécet is eltalálta. A DVSC a második félidőben kevesebb lehetőséget tudott kialakítani, mint ellenfele, de tartotta magát a cívisvárosi együttes. Joan Carrillo mind az öt cseréjét kihasználva igyekezett frissíteni csapatán annak érdekében, hogy meg tudja őrizni a vezetést a végéig. A piros-fehérek – a szurkolóik kitartó biztatása mellett – hősiesen védekeztek az utolsó percekben, és okosan megtartották a labdát, amikor hozzájuk került.

Így a végére maradt az 1–0-s debreceni siker, amivel a Loki gyakorlatilag bebiztosította bennmaradását, az a forduló további eredményeitől függ majd, hogy ez mikor válik matematikailag is véglegessé.

Bakos Attila

A tények

OTP Bank Liga, 31. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 0–1 (0–1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1200 néző. Vezették: Bognár Tamás (Garai Péter, Csatári Tibor).
Mezőkövesd: Tordai – Farkas D. (Babati 72.), Pillár, Lukics, Vadnai, Madarász (Besirovics 64.) – Cseke, Cseri, Vajda – Drazsics (Csurko 65.), Jurina. Vezetőedző: Supka Attila.
DVSC: Gróf – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi 77.) – Varga, Baráth (Bényei 70.) – Dzsudzsák (Bévárdi 77.), Da. Babunski, Sós (Bódi 52.) – Tischler (Do. Babunski 70.). Vezetőedző: Joan Carrillo.
Gól: 0–1 Pávkovics (45.).

Mesterszemmel

Supka Attila: Az első félidőben több lehetőségünk is volt vezetést szerezni, ám mégis a Loki rúgott gólt a szünet előtt. A második játékrészben is voltak helyzeteink, ám egyszerűen képtelenek voltunk élni az esélyeinkkel.

Joan Carrillo: Értékes sikert arattunk egy intenzív mérkőzésen., koncentráltan és nagy akarással futballoztunk. Egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést, de végül így is sikerült nyerni, és ez fontos győzelem a klub számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában