Meccsek szombaton és vasárnap is

2022.05.28. 08:47

Kézilabdaünnep Debrecenben: az egykori legendás DVSC-átlövő jóslatai a négyes döntőre

Csapó Erika szerint a legjobb helyen van Debrecenben a Magyar Kupa négyes döntője.

Kari Brattseték (balra) és Szöllősi-Zácsik Szandráék újabb nagy csatát vívhatnak | Forrás: Nemzeti Sport-archív

A magyar női kézilabdaidénynek a záróakkordjaként a hétvégén lesz a Magyar Kupa négyes döntője a debreceni Főnix Arénában. Szombaton délután 15 óra 45 perckor az FTC–Siófok mérkőzéssel kezdődnek az elődöntők, azt követően pedig 18 óra 15 perctől a Győri ETO küzd meg a Dunaújvárossal a fináléba jutásért. 

A papírforma szerint természetesen a Fradi–Győr döntőre van a legnagyobb esély, többek között erről is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak Csapó Erika, a DVSC egykori legendás átlövője. – Biztosra persze soha sem mehetünk, de azt gondolom, hogy a két favorit jut majd be a fináléba. Bár benne van a pakliban, hogy a Siófok megnehezíti az FTC dolgát. A balatoni gárda képes a taktikus, gyors játékra, és Uros Bregar személyében egy kiváló szakember ül a kispadon. Ha a Siófok felszabadultan élvezni tudja a kézilabdát, akkor talán szorossá teheti a mérkőzést – fogalmazott, majd hozzátette, a másik párharc esetében nem hinné, hogy a Dunaújváros problémát okozna a győrieknek. 

Csapó Erika | Forrás: Napló-archív

Kétesélyes finálé 

A továbbiakban arra kértük Csapó Erikát, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv alapján – Siófok–Dunaújváros bronzmeccs és Ferencváros–Győr döntő – mondja el várakozásait.

Szerintem a Siófoké lesz a bronz, de a finálé, az már nem olyan egyszerű kérdés.

Az egy abszolút kétesélyes mérkőzés, abban viszont biztos vagyok, hogy hatalmas csata lesz a pályán. Az ETO kellemetlen vereséget szenvedett a bajnokságban Elek Gáboréktól, úgyhogy biztosan buzog bennük a vágy, hogy visszavágjanak. A másik oldalon a Fradi pedig bizonyítaná, hogy az nem csak egyszeri, véletlenszerű alkalom volt, hogy felül tudtak kerekedni az utóbbi éveket uraló együttesen – mondta. A DVSC Kézilabda Akadémia szakembere elárulta, hogy néha már elkapcsolja a televíziót, ha kézilabda megy, mert annyira sokat foglalkozik vele, de ezt az összecsapást nagyon várja. 

A Loki kétszeres EHF-kupa-győztes legendája szerint a város és a környék már többször megmutatta, hogy mennyire elhivatott a kézilabda iránt. Ezért gondolja úgy, hogy jó döntés született akkor, amikor a Főnix Arénát jelölték ki a Magyar Kupa négyes döntőjének helyszínéül.

A debreceni sportesemények szervezői mindig kitesznek magukért, beszélhetünk bármilyen sportágról. Számtalan világverseny és fontos verseny volt már nálunk, és ezek mindig hibátlanul lezajlanak, úgyhogy minden elismerést megérdemelnek azok, akik ezen rendezvények megvalósításán és lebonyolításán dolgoznak

– hangsúlyozta.

Bakos Attila 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában