Még kérdéses, ki ellen

2022.04.18. 20:47

Röplabda Extraliga: megküzdhet a DEAC az ötödik helyért

A Debreceni Egyetem együttese 3:0-s győzelemmel fejezte be a párharcot.

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi röplabdázói bizakodva várhatták a Kistext elleni csata harmadik felvonását, hiszen az első két mérkőzést behúzták. Fodor Antal tanítványai húsvéthétfőn sem botlottak, ennek köszönhetően biztossá vált, hogy a következő idényben is az Extraligában állhatnak rajthoz, olvasható a deac.hu-n.

Az első játékrészben sokáig futnia kellett az eredmény után az egyetemistáknak, először 11:12-nél vezettek. Ezt követően a budapestiek ritmust váltottak, így 19:16-nál időt kért a DEAC. A hazaiaknak 24:22-nél szettlabdái voltak, ám ezekkel nem tudtak élni, ezt pedig megbüntette a debreceni csapat (25:27).

A második etap elején 4:0-s sorozattal szakította le magáról egy kicsit az ellenfelét a DEAC (3:7). A Kistext időkérése sem törte meg a játékukat, folyamatosan duzzadt a fórjuk (11:19). A hátralévő időben valamelyest kozmetikázott az eredményen Bunda Olivér legénysége, de ennek a szettnek a végén is a Debrecen örülhetett.

Nem adta olcsón a bőrét a budapesti alakulat, a harmadik etapban 9:5-re módosult az állás, nem volt meglepő, hogy Fodor Antal kisebb eligazítást tartott a játékosainak. 14:14 után zsinórban öt pontot termelt a DEAC, ezzel újabb lépést tettek a párharc lezárása felé. A lendületük a mérkőzés végéig kitartott, így 3:0-ra diadalmaskodtak. Ezzel biztossá vált, hogy a debreceniek megküzdhetnek az ötödik helyért, az ellenfelük vagy a Kecskemét vagy a Dunaújváros lesz. A másik ágon jelenleg 2:1-re vezetnek a kecskemétiek.

Extraliga 5-8. helyért

Kistext-Party.co-DEAC 0:3 (25:27, 21:25, 21:25)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a DEAC-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában