Röplabda

2022.04.28. 08:19

Nem indult jól a DEAC ötödik helyért vívott párharca

A Debreceni Egyetem csapata három szettben maradt alul a Kecskemét otthonában.

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi röplabdázói szerda este a Messzi István Sportcsarnokban megkezdték az ötödik helyért zajló párharcot. Fodor Antal nem volt könnyű helyzetben, mivel Gustavóra és F. Nagy Bencére sem számíthatott. A kubai légiós fogászati műtéten esett át kedden, míg a liberó sérüléssel bajlódik, számolt be a klubhonlap.

Az első szettet jobban indították a kecskemétiek (2:0), az első debreceni pontot Willian szerezte. A folytatásban tapadt riválisára a DEAC, Tóth András remek blokkja után minimálisra olvadt a hátrányuk (10:9). Aztán egy 5:0-s sorozatot produkált Nagy József legénysége, ezt a periódust Tóth szakította meg. Fundora bombáját követően már 18:11 szerepelt az eredményjelzőn, majd ismét megkezdték a felzárkózást az egyetemisták, Remete László ütésével 20:19-re módosult az állás. A végjátékot a hírös városiak bírták jobban, Gebhardt ásza zárta ezt a szakaszt.

A második játszmát tizennyolc perc alatt lerendezte a házigazda. Pedig az elején úgy tűnt, kiegyenlített csatát láthat a publikum, aztán az etap derekán ritmust váltottak Gebhardték (12:6). Fodor Antal vezetőedző elkezdte rotálni a gárdáját, többek között Tar Kristóf, Nagy Attila és Magyar Tamás is pályára lépett. Kiss Bendegúz villanásával tíz lett a különbség a két alakulat között (22:12). A hátralévő időben még inkább „kinyílt az olló” (25:13).

A harmadik etapban sokáig a DEAC vezetett, Nagy József türelme 7-10-nél fogyott el, ekkor időt kért. Willian is megrázta magát, kiváló nyitásával ismét az egyetemistáknál volt a fór (13:14), erre egy 6:0-s futással válaszolt a Kecskemét (19:14). Ezt követően ugyan akadtak szép debreceni megoldások, de a fordítás nem sikerült (25:20).

– F. Nagy Bence és Gustavo hiányára előzetesen nem készülhettünk fel. Ezen a meccsen azoknak a játékosoknak is bizonyítási lehetőséget adtam, akik korábban kevesebbet szerepeltek, és nem okoztak csalódást. A Kecskemét jó teljesítményt nyújtott, megérdemelten nyert. Szombaton hazai környezetben megpróbálunk nagyobb ellenállást tanúsítani – összegzett a deac.hu-nak Fodor Antal vezetőedző.

A párharc következő felvonása szombaton 19.30-kor lesz Debrecenben.

Extraliga 5. helyért, 1. mérkőzés:
Kecskeméti RC-DEAC 3:0 (25:20, 25:13, 25:20)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Kecskemétnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában