Kézilabda

2022.04.13. 19:48

Ismét közelebb a célhoz a Loki – szorosan, de legyőzték a Dunaújvárost

Az első félidőben magabiztosan vezetett a Debrecen, de a fordulás után feljavult a hazai gárda játéka.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az NB I. 22. fordulójában a Dunaújváros otthonában vendégszerepelt szerda este. A debreceniek a mérkőzésre az MTK Budapest elleni 29–26-os sikerrel hangolt, míg a DKKA ugyanilyen arányban győztek az Alba Fehérvár ellen. Az összecsapást megelőzően a cívisvárosiak a tabella harmadik helyén álltak, a dunaújvárosiak pedig a nyolcadik pozícióban foglaltak helyet.

Az MTK elleni bajnokihoz képest, ezúttal Debreceni szempontból jól indult az összecsapás. A nyolcadik percben már 5–2-re vezettek Szilágyi Zoltán lányai. A hazaiak mestere nem is volt túl elégedett a látottakkal, időt kért, hogy rendezzék soraikat. Eredményesnek bizonyult a taktikai megbeszélés, hiszen egyre csökkentették a hazaiak a különbséget egy percen belül. Azonban a debreceniek a 20. minutumra már magabiztosan 10–6-ra mentek. A DKKA hetedik találata után időt kért a vendégek mestere is, vélhetően nem szerette volna, hogy csökkenjen az előny. A félidei szünetre 12–9-es cívisvárosi vezetéssel mehettek a felek. Az első játékrészben Petrus Mirtill volt a legeredményesebb négy találattal, míg hazai részről Szalai három gólnál járt.

A második félidő 35. perctől igazán izgalmas időszak következett mindkét oldalt volt kiállítás, ám ezekből a dunaújvárosiak jöttek ki jobban, a 40. minutumban 14–14-re módosult az eredmény, ekkor időt is kért Szilágyi Zoltán. A játékrész felénél továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, 17–17-es állást mutatott az eredményjelző. Jól látható volt, hogy a szünetben jelentősen feljavult a DKKA játéka, mind támadásban, mind védekezésben. A 47. percben a találkozón 1–0-t követően másodjára vezettek a dunaújvárosiak, Krupják-Molnár révén 18–17-re fordítottak. Ezt követően egalizált a DVSC, majd Szilágyi Zoltán időt is kért a hajrá előtt. Az utolsó öt minutum rendkívüli kiélezett csatát hozott 19–19-es döntetlennél. Az 58. percben ismét magához ragadta a vezetést a Loki, Szabó Nina vette be a hazai ketrecet. Majd időt kért a hajdúságiak mestere, hiszen kulcsfontosságú végjáték következett. A meccs utolsó találatát Vámos Míra szerezte, amellyel a DVSC 22–21-es győzelmet aratott. A mérkőzésen Kovács Anna és Szalai voltak a legeredményesebbek, egyaránt hatszor találtak a kapuba.

A DVSC a következő körben a Fehérvár vendége lesz április 30-án. 

Arany Balázs

 

A tények

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 22. forduló

DUNAÚJVÁROS–DVSC SCHAEFFLER 21–22 (9–12)

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. Vezették: Kovács T., Mándli B.

Dunaújváros: Bartulović – Polics 1, Fodor, Szalai 6, Kazai 5, Farkas 4, Weisheitel

Cserék: Wéninger (k), Horváth 3, Mrmolja 1, Krupják-Molnár 1, Kukucska, Nick 1, Matucza. Vezetőedző: Vágó Attila

DVSC: Csapó – Costa, Fachinello 2, Jezsikava 2, Tóvizi 2, Hornyák, Petrus 4

Cserék: Torda (k.), Vámos M. 2, Bordás, Vámos P. 2, Poczetnyik, Arany, Szabó 1, Planéta 1, Kovács 6. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteres: 1/2, illetve 3/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában