Labdarúgás

2022.04.02. 16:47

Büntetőből sem ment a góllövés, döntetlent játszott a Loki a ZTE ellen

Egy sok hibát, de kevés szép megoldást hozó meccsen van túl a két csapat.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A válogatott szünet után a 26. fordulóval folytatódott a labdarúgó NB I., a DVSC a bajnoki negyedik Zalaegerszeget fogadta a Nagyerdei Stadionban szombat délután. A találkozón Joan Carrillo vezetőedző a legutóbb Pakson 1–0-ra győző kezdőcsapatnak szavazott ismét bizalmat. A spanyol szakvezető továbbra nem számíthatott a nemrég műtéten átesett Gróf Dávidra és Szécsi Márkra, valamint a súlyos sérülésből felépülőben lévő Bárány Donátra, illetve Kundrák Norbertre sem.

Az öt forduló óta veretlen vendégek hálója hiába érintetlen csaknem 500 perce, a válogatott szünet alatt edzőváltás történt a gárdánál, távozott Waltner Róbert, akit Molnár Balázs követett a kispadon. Az új tréner eszközölt néhány változást a csapatban, többek között bekerült a kezdőbe a volt debreceni Zsóri Dániel is.

A mérkőzést gyászszünet vezette fel, a jelenlévők a korábbi válogatott labdarúgó Raduly József, valamint a DVSC néhai futballistája, Puskás Gyula emléke előtt tisztelegtek.

 

A kezdeti percek a ZTE labdatartása jegyében teltek, a hazaiak kapkodva futballoztak. Az első veszélyes lehetőséget a kilencedik perc hozta, egy bal oldali egerszegi beadás suhant keresztbe a kapu előtt. A piros-fehéreknek többször a labdakihozatal is problémát okozz, néha egészen könnyű passzokat rontottak Bódi Ádámék, amelyeket megszerezve a dunántúliak igyekeztek gyorsan támadásba dobni a leshatáron ólálkodó Zsórit. Joan Carrillo roppant elégedetlen volt a látottakkal, széles és hangos gesztusokkal igyekezett magyarázni tanítványainak, aki úgy tűnt, ekkor még nem nagyon értették mit is kellene játszaniuk.

 

Az első debreceni kapura lövésre a játékrész feléig kellett várni, de Dorian Babunszki  lövése épphogy elvánszorgott Demjén kapusig. A 26. percben aztán valamit megcsillantott a tudásából a DVSC is: Dzsudzsák Balázs indította mesterien a bal szélen meglóduló Bódi Ádámot, aki középre passzolt, David Babunszki pedig a hosszú irányába tekert, de a Demjén hárított. Ennyi is elég volt a közönségnek, hogy megjöjjön a hangja... Pár minutummal később Dzsudzsák pofozott a sorfalba egy szabadrúgást, a visszaívelt kipattanót pedig Pávkovics Bence fejelte mellé. Ekkor beszorultak a zalaiak, és az történt a pályán amit a Loki szeretett volna. Egy formás passzolgatás végén Poór Patrik tört előre, a jobblábas tekerése megborotválta a léc tetejét. A játékrész utolsó percei csendesen teltek, így 0–0-s állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A szünetben csak a vendégek cseréltek, Milovanovikijt Spoljaric váltotta. Az 51. percben komoly lehetőséget hagyott kihasználatlanul a DVSC: a csapatkapitány Dzsudzsák passzolt a jobb szélről középre, az érkező Dorian Babunszki pedig a hosszú kapufa mellé lőtte a játékszert.

 

A 61. percben büntetőhöz jutottak a piros-fehérek, ám Dzsudzsák próbálkozását védte Demjén. Aztán csak a remekül helyezkedő Hrabina Alexen múlott, hogy szinte a fordulásból nem szerzett vezetést a Zete.

 

Joan Carrillo cserékkel próbálta felrázni csapatát remélve, hogy Ugrai Roland, valamint Kusnyír Erik lendületet hoz a DVSC-be. A 71. percben aztán kényszerből kellett cserélni a Lokomotívnak: a brazil Charlestont hiába ápolták, nem tudta folytatni a játékot, Ferenczi János érkezett a helyére. Meg is élénkült a Debrecen, ám komoly veszélyt ebben a periódusban nem jelentett a dunántúliak kapujára.

 

Lehetett érezni, hogy ez egygólos mérkőzés, mindkét csapat igyekezett bevinni azt a döntő találatot. Carrillo az utolsó lehetőségét is kihasználta a változtatásra, Tischler Patrik és Bevárdi Zsombor is lehetőséget kapott a bizonyításra. Ugrai Rolandi kaput elkerülő szabadrúgása volt a találkozó utolsó lehetősége, így maradt a gól nélküli döntetlen.

 

MSZ

 

A tények

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

 

DVSC–ZTE FC 0–0 (0-0)

 

Nagyerdei Stadion, 2830 néző. Vezette: Vad II.(Vígh-Tarsonyi, Szalai)
 

DVSC: Hrabina – Poór (Kusnyír, 64.), Deslandes, Pávkovics, Charleston (Ferenczi, 71.)– Varga – Dzsudzsák (Tischler, 85.), Baráth, Da. Babunszki (Ugrai, 64.), Bódi (Bévárdi, 85.) – Do. Babunszki. Vezetőedző: Joan Carrillo.
 

ZTE: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Halilovic – Meshack, Tajti, Milovanovikj (Spoljaric, 45.) – Zsóri (Rebernik, 85.). Vezetőedző: Molnár Balázs.

 

Mesterszemmel

 

Joan Carrillo: Nehéz mérkőzés volt. Az első 20 percben nem játszottunk jól, aztán fokozatosan feljavultunk, nagyobb lehetőségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de minden pont nagyon fontos.

 

Molnár Balázs: A helyzetek alapján reális eredmény született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában