Szép volt, csajok!

2022.04.30. 19:39

Bronzérmes a DVSC kézilabdacsapata!

A debreceniek végig kezükben tartották a mérkőzést, így magabiztos győzelmet arattak Fehérváron.

Petrus Mirtill négyszer is betalált a mérkőzés elején

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az NB I. 23. fordulójában az Alba Fehérvár vendége volt szombat este. A debreceniek számára igazán fontos volt ez az összecsapás, hiszen egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatták a bronzérmet jelentő harmadik helyüket a tabellán.

A találkozót magabiztosan kezdték a mieink, bő tíz perc után már 9–3-ra vezettek. A félidő felére visszább vettek Szilágyi Zoltán tanítványai, ekkorra négygólosra csökkent az előny. Így nem is volt meglepetés, hogy a 18. minutumban időt kért a hajdúságiak mestere. A piros-fehérek legjobbja Petrus Mirtill volt, akinek öt próbálkozásából négy a kapuban kötött ki. A taktikai megbeszélés nem hozott nagy változásokat, ahogyan teltek a percek, a hazaiak egyre inkább dolgozták lefelé a hátrányukat. A 22. percben már 13–11-re feljött a Fejér megyei gárda. Az első játékrész végére viszont ismét kényelmes helyzetbe került a Loki, a cívisvárosi csapat 18–14-es előnnyel mehetett pihenőre.

A folytatásra a fehérváriak jöttek ki nagyobb elánnal, percek alatt kettőre csökkentették a hátrányukat. Ezt követően viszont a debreceniek tartották ezt a különbséget, nem hagyták, hogy az Alba egalizáljon. Negyedórával a vége előtt ismét magabiztos játékot produkált a DVSC, 27–22-re mentek Bordás Rékáék. A hazaiak vezetőedzője, Józsa Krisztián időt is kért, vélhetően nem volt elégedett együttese második játékrészbeli teljesítményével. A cívisvárosiak harmincadik találatát Vámos Míra jegyezhette. Még a hajrá előtt beindult a Loki-henger, a 33. minutumban 33–24-es előnyt dolgozott ki a debreceni alakulat. Az utolsó minutumokban sem vettek visszább Szilágyi Zoltán lányai, így végül 36–28-as arányban győztek. Az összecsapás legeredményesebb játékosa a hazaiak 28-asa, Töpfner Alexandra volt, aki tízszer vette be a DVSC kapuját. Vendég részről Kovács Anna és Petrus Mirtill teljesített kimagaslóan, előbbi hétszer, utóbbi hatszor volt eredményes. A Loki ezzel a sikerével behozhatatlan előnyt szerzett a negyedik Váccal szemben, így Szilágyi Zoltánék matematikailag is megszerezték a bronzérmet az NB I.-ben.

A DVSC Schaeffler a következő fordulóban a Siófokot látja vendégül jövő hét pénteken. 

Arany Balázs

A tények 

Női Kézilabda NB I., 23. forduló

ALBA Fehérvár KC – DVSC Schaeffler 28–36 (14–18)

Székesfehérvár, 400 néző. V: Kiu G., Kiu T.

Fehérvár: Tóth Nikolett – TÖPFNER 10 (8), Afentaler 3, Besszer 4, Varga E. 1, UTASI 5, Takó. Csere: Kubina (kapus), Boldizsár 1, Szarka A. 2, Gerháth K., Bardi 1, Ohjama 1. Edző: Józsa Krisztián

DVSC: Csapó Kyra – M. Costa 2, Fachinello 2, BORDÁS 2, Hornyák D., VÁMOS P. 2, PETRUS 6. Csere: Torda (kapus), SZABÓ NINA 4, KOVÁCS ANNA 7 (3), Tóvizi 1, Jezsikava 2, Planéta 1, Poczetnyik 2, VÁMOS M. 5, Arany. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 8/8, ill. 3/3

Mesterszemmel 

Józsa Krisztián: – A Debrecen bebizonyította, hogy miért lett harmadik a bajnokságban. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak, számunkra kissé hullámzó volt a mérkőzés, ameddig mi erővel bírtuk, addig próbáltunk kapaszkodni. Rosszul kezdtünk, de volt tartásunk, és visszajöttünk a mérkőzésbe, utána pedig buta hibákból ismét nagy volt a különbség. A második félidőben visszajöttünk egy gólra, de talán ott elfogytunk, és átfutott rajtunk ellenfelünk. Rengeteg gólt kaptunk, jobban örültem volna, ha egy kicsit szorosabb a vége.

Szilágyi Zoltán: – A Fehérvár nagyon megnehezítette a dolgunkat, jól indultunk, a védekezésünk rendben volt, és ebből tudtunk könnyű gólokat dobni, valamint a támadójátékunkban is megvolt az a sebesség, amelyet az előző fordulóban hiányoltam. Az első félidő második fele egyértelműen a hazaiaké volt, a szünet után aztán ismételten masszívvá vált a védekezésünk, és támadásban hoztunk egy jó átlagot. Ez a teljesítmény kellett ahhoz, hogy magabiztosan tudjuk a két pontot megszerezni. Mindez azért nagy szó, mert ezzel sikerült több fordulóval a bajnokság befejezése előtt bebiztosítani a bronzérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában