Röplabda

2022.03.21. 07:13

Kikapott a DSZC-Eötvös DSE Kispesten

A felnőtt női röplabda NB I. 5-8. helyéért történő rájátszását Kispesten kezdte a DSZC-Eötvös DSE. Az alapszakaszban, a fővárosban 3:2-re, míg Debrecenben 3:0-ra győztek a budapestiek.

Forrás: DSZC-Eötvös DSE-archív

A mérkőzés első pontjait a házigazdák szerezték, két ászértékű nyitásból. 2:2-re és 3:3-ra még kiegyenlített a hajdúsági gárda, de a hazaiak végig jó alapjátékot nyújtva és erőteljesen támadva folyamatosan húztak el, és biztosan nyerték az első szettet.

 

A második játszma kezdete a debreceniek szája íze szerint alakult, Victoria P. Young támadásainak és blokkjának, Fehér Anna Ditta, majd Béni Kitti ásznyitásának és Débora Araújo Riberio ütésének köszönhetően 2:7 állt az eredményjelzőn. De hiába szerzett vezetést a cívisvárosi együttes, egyetlen állásból egy 10:0-ás Dani Laura nyitássorozattal 12:7-re fordított a házigazda. Bár mindkét oldalon sok szép támadást és néhány hibát is láthattak a mérkőzésre kilátogatók, gyakorlatilag ez a különbség a szett végéig megmaradt.

 

A harmadik szett elejét is a DSZC-Eötvös DSE kezdte jobban, az együttes idegenlégiósainak pontjaival. A sors fintora volt, hogy éppen az ő nyitásrontásaiknak köszönhetően tudott egyenlíteni a Kispest SE. 6:6-tól 16:16-ig felváltva vezettek egy-egy ponttal az ellenfelek, de aztán a végjátékba ismét belehibáztak a vendégek, így a három fontos pont a fővárosban maradt. 

 

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb március 25-én (pénteken) 19:30-tól Jászberényben játszik.

A tények

 

Kispest SE - DSZC-Eötvös DSE 3:0 (18, 20, 18)


Szent Gellért Sportcsarnok, Budapest. Vezette: Halász Enikő Erika, Bátkai-Katona Ágnes.

 

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Tóth Kinga, Béni Kitti. Victoria Paige Young, Ribeiro Araújo Debora. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Pálfi Kitti, Berza Fanni. Edző: Szombathy András.

 

Kispest SE: Riczkó Gabriella, Molnár Anna, Németh Judit, Horváth Dóra, Szabó Kincső Katalin, Dani Laura. Csere: Veress Kata (liberó), Nagy Orsolya Andrea, Lisztes Lili Szilvia. Edző: Takács Gergely.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában