Futsal

2022.03.28. 20:28

Győzött az MVFC a lila-fehérek elleni rangadón

A Mezei-Vill ezzel a sikerével fellépett a dobogó második fokára.

Rábl János | Forrás: Napló-archív

A férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában az MVFC fogadta az Újpest csapatát hétfőn este. A Mezei-Vill a harmadik helyről várhatta az összecsapást, míg a vendégek a negyedikről három pont hátránnyal.

 

A mérkőzést jól kezdte a hazai csapat, már a második percben megszerezte a vezetést Kártik Zsombor, miután Tóth Attilától kapott egy remek indítást. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de egyikőjük sem tudott élni ezekkel. Alig másfél perc volt a szünetig, amikor Rábl Jánostól érkezett egy távoli lövés, amely megpattant az egyik újpesti játékoson, és a kapuban kötött ki. Így a szünetre 2–0-s hazai előnnyel mehettek a felek.

 

A második félidőre feljebb tolta védekezését a fővárosi együttes, így veszélyesebben játszottak elől. Ennek a 30., majd a 31. percben is meglett az eredménye, két pontrúgásból, előbb Ricardo, majd Sánta talált a kapuba. A hajrában viszont eldöntötték a hazaiak a meccset, Rábl, valamint Rafinha is megzörgették a hálót, ráadásul utóbbi triplázott. A mérkőzés végeredménye 6–2-es hazai sikert hozott.

 

Az MVFC következő meccsére közel egy hónapot kell várni, akkor a DEAC-ot fogadja majd.

 

AB

 

A tények

 

Férfi futsal NB I. rájátszás, 5. forduló

 

MVFC–Újpest 6–2 (2–0)

 

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezette: Borbás B.

 

MVFC: Mezei – Nagy I., Tóth, Kártik, Rafinha. Cserék: Sándor, Daróczi, Rábl, Szabó, Gál, Szatmári, Nagy D., Takács, Matheus. Vezetőedző: Trencsényi János.

 

Újpest: Vámosi – Lucas, Szeghy, Ricardo, Harnisch. Cserék: Tyukász, Balogh, Sánta, Horváth, Kovács, Panyi, Östör. Vezetőedző: Németh Péter.

 

Gól: Kártik (2.), Rábl (19., 35.), Rafinha (39., 40., 40.), ill. Ricardo (30.), Sánta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában