Futsal

2022.03.17. 07:45

Edzőmeccsekkel is hangolnak

Quirikó Vivien jobban örült volna neki, ha nem telnek el hetek a bajnoki döntőig.

A képen feketében Nagy Anikó, a DEAC játékosa

Forrás: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Továbbra is ott a lehetőség a történelmi dupla megismétlésére, hiszen – ahogy arról már röviden beszámoltunk – bejutott a női futsal NB I. bajnoki döntőjébe a Debreceni Egyetem együttese. Quirikó Vivien tanítványai Nagy Anikó, valamint Krascsenics Csilla góljaival 2–0-ra győzték le idegenben a Tolna-Mözst, és mivel előtte hazai pályán már 4–0-ra múlták felül a dunántúliakat, két sikerüknek köszönhetően a lehető leggyorsabban biztosították a helyüket a fináléban.

 

A Budaörs elleni döntő már az egyik fél három nyert mérkőzéséig tart. Az eddig ismert időpontok a következők: április 23-án és május 14-én Debrecenben, április 30-án pedig Budaörsön feszülnek egymásnak a csapatok.

 

– Ennek a hosszú szünetnek annyira nem örülünk, mert utána sűrű lesz a program, ugyanis május 7-8-án rendezik a Magyar Kupa Final Fourt Kecskeméten. A sorsolás pikantériája, hogy a kupa elődöntőjében is a Budaörssel játszunk – ismertette Quirikó Vivien vezetőedző.

Quirikó Vivien számolt be a DEAC női futsalosai előtt álló időszakról
Forrás: Kovács Péter

A Pest megyeiekkel eddig háromszor csapott össze a DEAC: tavaly szeptemberben 3–1-re nyertek Üveges Katalinék, novemberben 1–1-re végeztek a felek, míg legutóbb, január végén hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedtek a fekete-fehérek.

– Bár kiváló kvalitású játékosai vannak a Budaörsnek, nem feltétlenül abból kell kiindulni, hogy legutóbb mit játszottunk egymás ellen. A döntetlennél és a vereségnél is elég foghíjasak voltunk, mindkét esetben betegséghullám söpört végig rajtunk, januárban én sem tudtam ott lenni a mérkőzésen. Jó és fegyelmezett védekezésre lesz szükség ellenük, de ha maximális koncentrációval tudunk játszani, akkor van esélyünk a jó eredmény elérésére.

Ezen a héten csak kettőt edzünk, és a hétvégéje is szabad lesz a lányoknak, ám utána már heti három-négy tréninggel, teljes erőbedobással készülünk a továbbiakra – fogalmazott a szakember, aki több edzőmérkőzéssel is hangolna a bajnoki fináléra. – Mindenképp szeretnénk edzőmeccseket leszervezni, mert azok segítenek formában és játékban maradni az éles meccsekre – mondta el Quirikó Vivien.

 

A DEAC a tervek szerint nem csak környékbeli női futsal csapatokkal – például a Berettyóújfalu – gyakorol majd, hanem utánpótlás korosztályú fiú együttessel is. 

 

MSZ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában