Labdarúgás

2022.03.07. 11:51

DVSC: megvannak az elmúlt 120 év legjobbjai

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Március 12-én, szombaton 120 éves lesz a DVSC. A patinás évfordulóra készülve a klub és a szurkolók is meg akarják adni a módját az ünneplésnek. Ennek jegyében január közepén az egyesület arra kérte drukkereit, hogy szavazzanak az elmúlt 120 év legjobb Loki-mérkőzésére, legjobb játékosára és legjobb edzőjére.

 

A március 1-ig beérkező voksok formájában a drukkerek ezres nagyságrendben nyilvánították ki véleményüket, a klub pedig hamarosan lerántja a leplet a dobogósokról – derül ki közleményükből. A győzteseket a szurkolók láthatják a szombaton 14.30-kor kezdődő DVSC-Újpest rangadó kezdőrúgásánál, addig is megtudtuk, kik és mely meccsek fértek be a TOP 5-be a 4., valamint 5. helyen.

Adamo Coulibaly
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A legjobb játékos kategóriában 5. helyen végzett a kiváló csatár, Adamo Coulibaly. A francia támadó két bajnoki címet (2010, 2012) és három kupagyőzelmet (2010, 2012, 2013) szerzett a Lokival, kétszer volt magyar gólkirály (2012, 2013), és megkapta a legjobb debreceni labdarúgónak járó Zilahi-díjat is. Számos emlékezetes gólt rúgott a DVSC mezében, joggal számított és számít a szurkolók nagy kedvencének.

Igor Boganovics (fehérben)
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A legjobb játékos kategóriában 4. lett egy másik remek debreceni támadó, Igor Bogdanovic. A szerb származású klasszis háromszoros magyar bajnok a Lokival (2005, 2006, 2007), kétszeres kupagyőztes (2007, 2008), és rengeteg fontos gólt szerzett a DVSC színeiben, elég csak a Hajduk Split elleni hazai mérkőzésre (3-0) gondolni. A későbbiekben másodedzőként, sőt néhány mérkőzésen megbízott vezetőedzőként is segítette a csapatot.

Supka Attila
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A legjobb edző kategóriában bekerült a TOP 5-be Supka Attila. A Mezőkövesd jelenlegi trénere 2005-ben és 2006-ban is bajnok lett a Lokival, a csapat vele nyerte meg először az NB I.-es pontvadászatot, többek között ő volt a vezetőedző a Hajduk Split kiütésekor (3-0, 5-0) is.

Miroslav Beránek (balról)
Forrás: Nemzeti Sport-archív


A legjobb edzők versenyében a cseh Miroslav Beránek végzett a 4. helyen. A 2006/2007-es idényben az ő irányításával győzött a bajnokságban a DVSC, s ezzel történelmet írt, hiszen elsőként sikerült egy vidéki csapatnak háromszor egymás után bajnokságot nyernie.

Forrás: dvsc.hu

A legemlékezetesebb mérkőzések kategóriájában volt a legszorosabb a verseny. Az 5. legnépszerűbb esemény a a francia sztárcsapat, a Bordeaux 3-1-es, debreceni legyőzése lett, amelyen a Loki elképesztő hangulatban, Plókai Attila góljával és Kerekes Zsombor duplájával verte meg a többek között Dugarry-val, Pauletával felálló vendégeket az UEFA-kupában.

Forrás: dvsc.hu


A legjobb meccsek közül az FTC 6-1-es kiütése végzett a 4. pozícióban. 1999 áprilisában a Loki Radu Sabo mesterhármasával, Nicolae Ilea duplájával és Bodnár László góljával megsemmisítette a Ferencvárost, amely egyetlen pillanatra sem tudta megnehezíteni a DVSC dolgát. Szenzációs volt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában