A Kecskemétet verték

2022.02.13. 20:23

Nagy csatában nyertek a DEAC röpisei

A Debreceni Egyetem alakulata zsinórban harmadik alkalommal diadalmaskodott az Extraligában.

A DEAC férfi röplabdázói Kecskeméten vendégeskedtek vasárnap este. A hazaiak indították jobban a meccset (4:1), de Almora Nunez Gustavo Lazaro vezérletével hamar felzárkózott a DEAC (5:5). Ezt követően főleg a debreceniek diktálták az iramot, az első szett derekán már négy ponttal vezettek (12:16). A végjáték nagy izgalmakat tartogatott, de Willian César Coelho Rabel és Gustavo megoldásaival sikerült behúznia ezt az etapot az egyetemistáknak (23:25).

 

A második felvonás első periódusa szoros küzdelmet hozott, aztán a „hírös városiak” egy 4:0-s sorozattal kicsit megléptek (13:9). A folytatásban még jobban kinyílt az olló, Fodor Antal vezetőedző 19:13-nál időt kért. A hátralévő időben főleg Fundora villogott, ennek köszönhetően egalizált a házigazda.

 

A harmadik játékrészben folytatódott a hullámvasút, bár ezt a DEAC cseppet sem bánta. Gustavo zsinórban két ásszal jelentkezett, ezzel 6:11 állt az eredményjelzőn. A kubai légiós mellett Willian és Fazekas Balázs is csipkedte magát, 11:18-nál már bizakodhatott abban a DEAC, hogy bebiztosítják a pontszerzést. A kecskemétiek azért okoztak kellemetlen pillanatokat, de a fordítás nem jött össze nekik.

 

A negyedik szakaszt kicsit álmosan kezdte a Debrecen (5:1), ám a kiváló sáncainknak hála felzárkóztunk (11:11). Nagy József legénysége egy 8:1-es „futást” produkált, vagyis a levegőben lógott a döntő játszma. A kecskeméti légiósok ezekben a minutumokban villogtak, emiatt folytatódhatott a gigászi csata.

 

Az ötödik periódusban többször meglépett hárommal az egyetemi csapat (5:8, 7:10), ennek ellenére a hazaiak nem adták fel a harcot. 14:14-nél Fodor Antal osztotta meg a tanácsait Bagicsékkal, akik meg tudták valósítani a mester elképzeléseit, a találkozót végül Fazekas egy kiváló nyitással zárta le.

 

A DEAC zsinórban harmadik alkalommal győzedelmeskedett az Extraligában. A mai siker értékét jelzi, hogy korábban többek között a harmadik helyen álló MAFC is kikapott a Messzi István Sportcsarnokban. A pazar formában lévő Debrecen a jövő héten pont a fővárosiakat fogadja a DESOK-ban, remélhetőleg sok néző előtt.

 

Férfi röplabda Extraliga, 11. forduló

Kecskeméti RC-DEAC 2:3 (23:25, 25:18, 22:25, 25:19, 14:16)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában