Futsal

2022.01.31. 20:18

Eldőlt: a felsőházban folytatja a Berettyó!

Rábl Jánosék teljesen megérdemelten nyertek a bakonyiak ellen.

Forrás: Napló-archív

A Veszprémet fogadta az MVFC Berettyóújfalu az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában. A hazaiak számára nagy volt a tét, hiszen egy győzelemmel egész biztosan bebiztosítják a helyüket a felsőházban, és tovább harcolhatnak akár a bajnoki címért.


A hajdúságiaknál Gál István és Szabó Péter hiányzott, ellenben a másik oldalon két új játékost is be tudtak vetni a bakonyiak: a frissen szerződtetett kapust, Matyi Benjámint, illetve egy igazi nagyágyút, a korábbi brazil bajnok szélső Everton Felipét.


A Berettyó remekül kezdte a meccset, Rafinha passzát Nagy Imre rúgta ballal a hosszúba a 4. percben. 1–0. Ezt követően visszább álltak Trencsényi János fiai, és biztos védekezésből gyors kontrákra építettek, azok után meg főleg, hogy támadásban megpróbálkozott a vészkapusjátékkal a bakonyi gárda. Futsalmeccshez képest hiánycikk volt a helyzet, ami egyrészt a hazaiak védekezésének dicsérete, másrészt a dunántúliak kritikája volt. Rábl János két szép csele hozta tűzbe a közönséget a meccs felénél, de ebből sem lett lehetőség. Aztán átvették a kezdeményezést a hazaiak, amire elég idegesen reagáltak a veszprémiek, akik több durva megmozdulással vétették észre magukat, de végül még a megengedett faultszám alatt maradtak.


Szünet után jobban felpörögtek az alakulatok, de tovább folytatódott a góliszony, egészen a játékrész feléig, amikor egy tankönyvbe illő támadás után növelte előnyét az MVFC: egy Nagy Imre-Takács Zoltán-Rafinha passzolgatás után Takács mattolta Spandlert. 2–0!


Azonnal ismét vészkapusra váltottak a vendégek, és elkezdődött a türelemjáték, azaz, hogy ki marad fegyelmezettebb támadásban és védekezésben. Egy labdaszerzést követően Horváth Norbert száguldott végig a pályán, majd kényszerítőzött Rábllal, és aztán estében a kapuba továbbította a játékszert. 3–0. Everton Felipe villámgyorsan szépített, de több gól már nem esett, 

így 3–1 nyert az MVFC, és a felsőházban folytatja a bajnokságot. 

 

MSZ
 

A tények


MVFC Berettyóújfalu–Balaton Bútor FC Veszprém 3–1 (1–0)


Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezette: Simonyi (Borbás, Sántha).


MVFC: Mezei – Horváth, Nagy I., Rábl, Rafinha. Csere: Sándor (k), Sipos, Tóth, Rézműves, Kártik, Szatmári, Nagy D., Sid, Takács. Vezetőedző: Trencsényi János.


Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Everton Felipe, Sergio. Csere: Matyi (k), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Bencsik, Fellembek, Kiss. Vezetőedző: Fehér Zsolt.


Gól: 1–0 Nagy I. (4.), 2–0 Takács (31.) 3–0 Horváth (37.), 3–1 Everton Felipe.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában