jégkorong

2021.11.26. 21:13

Szétlövés után kapott ki a DEAC

Igazán kiélezett küzdelmet követően az Újpest nyert a debreceniek ellen.

Fotó: Czinege Melinda

A DEAC hokisai az Újpestet fogadták pénteken este a Debreceni Jégcsarnokban. Amióta György József átvette a gárda vezetését, az egyetemisták háromból három bajnokit nyertek az Erste Ligában, ezt a jó sorozatot szerették volna folytatni a lila-fehér alakulat ellen is.

Az első harmadban küzdelmes játék folyt a debreceni jégen, mind a két csapat előtt alakultak ki helyzetek, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós is bravúrokat mutattak be, így nem született gól az első szünetig. A második játékrész elején gyors gólváltás következett, Sam Coatta szerzett vezetést az Újpestnek, amire néhány perc múlva Hugo Turcotte válaszolt. Ezt követően hasonlóan zajlott a találkozó, mint addig: küzdelmes, de sokszor kapkodó volt a játék. Az utolsó harmadban is sok helyzet alakult ki mind a két oldalon, nagy védéseket, blokkokat és kapuvast találó lövést is láthattak a nézők, de gólt nem.

A hosszabbításban sem született gól, viszont a szétlövést az Újpest nyerte, így 2 ponttal a gazdagodott, a DEAC egyet szerzett. Az egyetemisták legközelebb vasárnap 18 óra 30 perctől lépnek jégre a Ferencváros otthonában.

BA

A tények

Jégkorong Erste Liga alapszakasz, EL 103

DEAC–Újpest 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Debrecen, Debreceni Jégcsarnok, 350 néző. Vezették: Pálkövi Zsombor, Kókai Márk.

Gól: 0–1 Coatta (21.), 1–1 Turcotte (24.), 1–2 Just (szétlövésből, 65.).

Kiállítások: 6–8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában